El passat 20 de setembre, una part de la Comunitat Educativa del col•legi Episcopal, així com exalumnes, exprofessors/es, pares i mares, i amics i amigues es van retrobar a Vilaller, a les colònies de Riupedrós i Montsant per celebrar la cloenda dels actes commemoratius del 40 aniversari de l’Esplai Epis i de les colònies a la Ribagorça.

Entre els presents, destacà entre moltes altres la presència del Bisbe, Joan Piris, l’alcalde de Vilaller, Joan Ramon Piqué, responsables de la Fundació Verge Blanca, a més de Mn. Pardell i Mn. Martí, aquests darrers els veritables impulsors tant de les colònies com de l’esplai, juntament amb professors/res i joves monitors/es.

Després de l’acollida al Seminari de Riupedrós i de veure les transformacions que s’hi estan duent a terme per tal de convertir les instal•lacions en un monestir, ens vam dirigir cap al Montsant.

El bisbe Joan va celebrar l’Eucaristia com a acte central d’acció de gràcies a Déu enmig de la natura. Ens va ajudar a prendre consciència de la importància de la perspectiva que anem agafant a la vida. Per al Col•legi, alumnes, pares i professors, Jesús és la referència que ens ajuda a prendre les decisions quotidianes.

El dinar de germanor al voltant d’una paella va ser un altre moment de viure l’esperit de colònies. Tot es va preparar entre tots/es i des del compromís de monitors/es de diverses generacions va ser possible muntar i desmuntar el menjador a l’aire lliure, preparar les amanides i distribuir la paella, les postres i el cafè en un esperit veritablement “coloniero”.

No hi van mancar les anècdotes explicades amb la complicitat dels qui les havien viscut. Tampoc els moments nostàlgics. La jornada es va cloure amb l’hora dels adéus, contents de veure el futur assegurat en un bon grup de joves que han agafat el relleu i segueixen fent del lleure una experiència educativa divertida i diferent.

Podeu veure més fotos de la trobada, en aquest enllaç.