El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

La parròquia del Carme celebra la seva festivitat

El passat 16 de juliol, la parròquia de Nostra Senyora del Carme va celebrar la festivitat de la seva patrona, la Mare de Déu del Carme. Del 7 al 16 de juliol va tindre lloc la Novena dedicada a meditar "les Benaurances de Jesús són un retrat de Maria".

Han participat en les predicacions Mn. Joan Ramon Ezquerra, Mn. Robert Louan, el Pare Joaquim Recasens, Mn. Joan Jové, Mn. Antoni Guardia i Monsenyor Salvador Giménez. La Novena va estar precedida cada dia pel rés del sant Rosari, o bé les Vespres de la Mare de Déu. També s'ha fet la imposició de l'Escapulari del Carme, signe d'amor a Maria, de la seva protecció i del desig d'imitar les seves virtuts .

La vigília de la festa, el 15 de juliol, el Bisbe Salvador va imposar l'Escapulari als nens i nenes que han fet la Primera Comunió als peus de la Mare de Déu del Carme. A continuació va sortir del temple una lluïda i concorreguda Processó. Obria el seguici la creu processional, que duia el seminarista Joshua, i la bandera de la parròquia, que duia Àngel Montalà. La Mare de Déu del Carme Pelegrina, va avançar pels carrers del Carme, Magdalena i Democràcia flanquejada pels nens i nenes de Primera Comunió i seguida d'altres infants de la parròquia vestits de catalans.

Tancava la processó el Bisbe Salvador, Mn. Joan Ramon Ezquerra, Mn. Adrià Burca, el P. Joaquim Recasens i els regidors Paco Cerdà i Daniel Rubio. Al llarg del recorregut es van escoltar cants marians entonats també per molts feligresos.

Ja de retorn al temple el Grup de Catequesi va iniciar la vistosa ofrena floral a la Mare de Déu al compàs d'una música solemne. L'Associació de Veïns del barri, la comunitat romanesa catòlica, d'altres entitats i feligresos es van sumar a oferir flors a la Mare de Déu del Carme situada al presbiteri. Als seus peus hi havia la fotografia de l'estimat i recordat Mossèn Joan Mora, en la primera celebració de la festa de la parròquia després de la seva mort. El Bisbe Salvador va tancar la cerimònia amb la benedicció i un expressiu "Visca la Mare de Déu del Carme!" que ha estat contestat amb entusiasme pels feligresos que omplien el temple.

El 16 de juliol, la Festa del Carme es va iniciar amb l'eucaristia de primera hora del matí, seguida al migdia de l'entranyable 'Missa de les Carmes', oficiada per Mossèn Joan Ramon Ezquerra.

El rector va parlar de Maria com a educadora de Jesús i model imprescindible en la nostra vida cristiana, a qui "hem d'admirar, agrair, imitar i invocar". Acabada la celebració va felicitar especialment 'les Carmes' i les va obsequiar amb un bonic detall confeccionat per les senyores del Rober litúrgic de la parròquia, després de fer la tradicional foto de família. Al llarg de tota la jornada, centenars de lleidatans i altres persones d'arreu van visitar el cambril de la Mare de Déu del Carme i les altres imatges que representen la patrona de la parròquia, per fer-li ofrena d'espelmes i flors. El temple, obert a la Rambla i al carrer del Carme, estava visiblement obert a tota la ciutat.

La Missa solemne del vespre ha estat presidida Mn. Joan Ramon i Mn. Adrià. Ha comptat amb l'assistència de l'alcalde Sr. Àngel Ros i els regidors Paco Cerdà, Daniel Rubio i Joan Vilella. La Coral del Carme ha tingut cura dels cants amb l'acompanyament a l'orgue de Lluis Climent. Un grup de nens llatinoamericans van protagonitzar una simpàtica i expressiva processió d'ofrenes i van pregar especialment per Jericó en el quart aniversari de la fundació.

El nostre rector va centrar l'homilia en les paraules que Jesús adreçà a Joan abans de morir "Aquí tens la teva mare": "L'Església veu en Joan tota la humanitat, una veritat fonamental de la nostra fe que ens agermana a tots.".

La festa va acabar al Local parroquial amb una nombrosa assistència de feligresos que van gaudir d'un agradable ambient i un sopar fred preparat per Jericó.