El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Lleida es prepara per la Setmana Santa

La Paeria va acollir el passat dimecres 22 de març la presentació dels actes de la Setmana Santa de Lleida. Responsables de totes les confraries i congregacions de la ciutat acompanyats del Bisbe de Lleida, Salvador Giménez i l'alcalde de Lleida, Àngel Ros,

han presentat el cartell de la Setmana Santa i els més de trenta actes litúrgics i penitencials que tindran lloc entre el 25 de març i el 16 d'abril.

Precisament, la presentació del cartell de la Setmana Santa serà el primer acte de la Setmana Santa el dissabte 25 de març a l'Església de la Sang. La regidora de Cultura de l'Ajuntament de Lleida, Montserrat Parra ha destacat que "aquest any la fotografia del cartell és del fotògraf lleidatà Tony Alcántara".

El dia 2 d'abril tindrà lloc el pregó organitzat per la Congregació de la Sang i la Congregació dels Dolors. Enguany anirà a càrrec de Josep Ignasi Boada, president de les Agrupacions de Setmana Santa de Tarragona.

Una de les novetats d'aquest any és que la processó dels Dolors (Diumenge de Rams) i la processó de la Sang (Divendres Sant) faran el mateix recorregut. Una altra de les novetats serà que la reverència que el pas de la Somereta fa la Verge dels Dolors el Diumenge de Rams tindrà lloc al carrer Vila de Foix, però encarat cap a la Catedral.
Per la seva banda, el responsable del secretariat de Congregacions i Confraries i Germandats de la Diòcesi de Lleida, José Manuel Gómez, ha anunciat que el dissabte 25 de març al Via Crucis organitzat per les confraries es farà una col·lecta per sufragar les obres de rehabilitació de l'Oratori dels Dolors.

En el document adjunt teniu el programa dels actes de Setmana Santa.