El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Augmenten les persones sense cap ingrés ateses per Arrels

La Fundació Arrels-Sant Ignasi ha detectat un augment de les atencions cap a persones que no tenen cap ingrés. L'any passat l'entitat va atendre 1.009 persones sense cap ingrés, davant les 960 al 2016.

Aquesta és una de les conclusions que es desprenen de la Memòria de l'entitat corresponent a l'any 2017. Arrels va atendre l'any passat 4.217 beneficiaris, mentre que l'any anterior havien estat 3.987.

La fundació va atendre l'any passat 708 persones en situació de sense llar, 82 més de les que l'entitat tenia comptabilitzades l'any anterior. I d'aquestes, 45 dormen al carrer.
A la vegada, el perfil de l'usuari és cada cop més jove i més estructurat, que per efecte de la crisi es troben en situació d'exclusió social.

Es tracta de persones que ja han esgotat la xarxa que tenien i ara es troben en situació d'exclusió. En la mateixa línia, l'entitat ha detectat més persones amb perfil cada cop més crònic, i persones amb tractaments psiquiàtrics o bé sense diagnosticar o sense un tractament adequat.

L'entitat destaca a la seva memòria que les persones en situació de sense llar viuen en multidificultats interrelacionades, que cal poder acompanyar des de tots els nòduls de la xarxa personal i social,  tenen dret a què no es vulnerin els seus drets fonamentals.

A més, Arrels va distribuir 3.624 lots d'aliments, 986 de forma directa i 747 van ser derivats a altres entitats. Quant a l'habitatge, 17 persones diferents  han gaudit dels pisos de suport d'Arrels, quatre més que el 2016. En aquest sentit, l'entitat destaca que la manca d'habitatge és encara una greu dificultat per poder consolidar processos de recuperació i inclusió de la persona.

En aquesta memòria de 2017 l'entitat vol recordar el protagonista que ha fet possible Arrels-Sant Ignasi, el Pare Joan Suñol, i per aquest motiu li han dedicat la portada i han volgut compartir unes de les seves últimes paraules.