El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Via Crucis de les confraries de Setmana Santa de Lleida

El Secretariat de Congregacions, Confraries i Germandats de Lleida celebrarà aquest dissabte 25 de març a la Catedral, el tercer Via Crucis conjunt amb ocasió de la Quaresma i com a preparació de les celebracions de la pròxima Setmana Santa.

Les representacions de les diverses congregacions, germandats i confraries amb els seus respectius estàndards i guions, s'aplegaran a les 6 de la tarda a l'església de la Puríssima Sang al carrer Sant Antoni, on tindrà lloc un acte de presentació del cartell de la Setmana Santa de Lleida que reprodueix una artística composició fotogràfica de les talles del Crucificat i la Verge Maria del pas del Calvari com a protagonistes, obra del fotògraf Tony Alcántara.

En aquest mateix acte es presentarà i distribuirà el programa d'actes de la Setmana Santa de Lleida confeccionat pel Secretariat i editat per la Paeria, on s'apleguen la totalitat d'actes religiosos i molt especialment les processons de la pròxima Setmana Santa a la nostra ciutat. El programa inclous a més a més, les activitats culturals i musicals que tinguin lloc al voltant d'aquestes celebracions.

Tot seguit les confraries sortiran de l'església de la Sang, per acompanyar la imatge del Sant Crist d'aquesta Congregació que celebra enguany el 320 aniversari de la seva fundació, que serà traslladat en processó pel carrer Sant Antoni fins a arribar a la Catedral.

La imatge del Crist de la Sang serà rebuda a la porta lateral de la Catedral del carrer Almodí Vell pel director del Secretariat de Congregacions, Confraries i Germandats, Mn. Gerard Soler. Tot seguit el Sant Crist farà la seva entrada a l'interior de la Catedral, per tal d'iniciar el Via Crucis.