El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

El cicle de Nadal Josefina Barreu recull 520 euros per a Càritas

El local parroquial de la parròquia de Sant Martí de Lleida, ha acollit una nova edició del "Cicle de Nadal Josefina Barreu", que enguany ha celebrat el seu 50 aniversari.

El Cicle, amb dos dies de duració (13 i 14 de desembre), pretén oferir una preparació cristiana del Nadal, mitjançant diverses activitats com xerrades, tallers de cuina i guarniments nadalencs. En aquesta ocasió el Cicle ha gaudit d'un taller de decoració nadalenca a càrrec de Núria Torres, així com un de cuina amb receptes de la cuinera Renata.

Tanmateix es féu espai per parlar de les tradicions i costums nadalencs i molt especialment de la tradició del Pessebre, a càrrec de Jordi Curcó, vicepresident de l'Agrupació Ilerdenca de Pessebristes que convidà a posar el Pessebre per Nadal: "La millor i més nostrada expressió del Nadal cristià", digué. La cloenda del Cicle va ser a càrrec del rector de Sant Martí Mn. Daniel Turmo, oferint una reflexió centrada en el temps de l'Advent i a la llum de la Paraula de Déu.

Tanmateix el Cicle, d'acord amb els seus orígens i mitjançant un sorteig entre els participants, pretén exercir alhora una acció solidària. Enguany la recaptació per aquest fi ha estat de 520 €, que seran destinats a Càritas-Lleida.

Aquest Cicle de Nadal que acaba de complir el mig segle d'existència, va ser creat l'any 1967 per la senyora Josefina Barreu, que dóna nom a l'activitat, en record d'aquesta activa feligrès de la parròquia de Sant Martí i membre actiu de diversos moviments d'apostolat del nostre bisbat. La Josefina, com era coneguda per tothom, destacà però per la seva activitat com a presidenta de les Dones d'Acció Catòlica i dins de l'àmbit de la solidaritat com a presidenta de Mans Unides d'ajuda al Tercer Món.

Fidel i modèlica veïna del barri de Jaume I, hi té dedicada la plaça de l'entorn de l'església romànica de Sant Martí Vell, inaugurada l'any 2012, com a homenatge a la seva acció veïnal i solidària i a una vida exemplar com a ciutadana i cristiana. Aquest any el Cicle ha estat coordinat i dirigit per la seva filla Conxita Cavero amb la col·laboració de la Margarita Gual, que l'ha portat a terme en aquests darrers anys: "Farem els possibles per donar continuïtat al Cicle i potenciar-lo. La meva mare, així ho faria i ens ho reclama".