El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Tot a punt per a la beatificació de 109 màrtirs claretians a la Sagrada Família

El cardenal Ángelo Amato, prefecte de la Congregació per a les Causes dels Sants, oficiarà el dissabte 21 d'octubre a la basílica de la Sagrada Família de Barcelona la beatificació de 109 missioners claretians assassinats el 1936.

D’aquests màrtirs que seran beatificats, 10 van néixer en pobles de la nostra diòcesi, 13 formaven part de la comuntiat claretiana de la ciutat de Lleida i 26 estan enterrats a la fosa comuna del cementiri de Lleida.

Està previst que el bisbe Salvador, un bon nombre de preveres, familiars i feligresos de la parròquia de Sant Antoni Maria Claret i d’altres poblacions a les quals estaven vinculats aquests màrtirs assisteixen a la beatificació.

Per facilitar que la gent pugui assistir a aquesta celebració, des del Bisbat s’organitzen autocars que sortiran de Balàfia a les 6 del matí, per arribar a Barcelona cap a les 9.30 hores, temps suficient per poder accedir a la Basílica. Està previst que l’eucaristia s’allargui més de dues hores i després l’autocar tornarà a tothom fins a Lleida i al Bruc es farà una parada per dinar. Les persones interessades han d’apuntar-se abans del 10 d’octubre a la mateixa parròquia de Sant Antoni Maria Claret o al Bisbat (Mn. Ezquerra). Per entrar a la Sagrada Família cal portar el paper de reserva d’entrada, imprescindible per poder entrar al Temple, per motius de seguretat.

Per completar els actes de beatificació des de Lleida s’han organitzat altres actes a la parròquia de Sant Antoni Maria Claret com una eucaristia d’acció de gràcies, que presidirà el bisbe Salvador, el diumenge 22 d’octubre a les 12 del migdia. Aquest acte també servirà per celebrar la festivitat del fundador dels missioners claretians. Per un altre costat, el dissabte 28 d’octubre, Conxita López impartirà a les 20 hores la conferència “El procés de les causes de beatificació”. El 4 de novembre, després de la missa de les 19 hores també s’ha previst la projecció de la pel·lícula “Un Dios prohibido”.

Podeu consultar a l'arxiu adjunt informació dels màrtirs nascuts a la nostra diòcesi i per ampliar la informació podeu entrar a la pàgina web www.109cmf.org.