El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Centenars de catequistes participen a les X Jornades Interdiocesanes a Lleida

Uns 300 catequistes procedents de Catalunya i Balears van participar del 17 al 19 de novembre a les X Jornades de Formació de Catequistes celebrades a Lleida i organitzades pel Secretariat Interdiocesà de Catequesi (SIC) de Catalunya i les Illes Balears.

Iniciar-se en l'art de l'acompanyament va ser el tema general d'aquestes jornades. L'Acadèmia Mariana-Casa de l'Església i el Col·legi Maristes-Montserrat van ser els principals espais on es va desenvolupar aquesta proposta formativa que cada any aplega catequistes de les diòcesis catalanes i de les Illes.

La inauguració va tindre lloc divendres a l'Acadèmia Mariana de Lleida. Hi van participar el Bisbe de Lleida, Salvador Giménez, el bisbe electe de Mallorca, Sebastià Taltavull i el Bisbe auxiliar de Barcelona, Antoni Vadell.

La ponència inaugural va anar a càrrec de Mossèn Joan M. Amich, director del SIC. Mossèn Joan M. Amich va fer una reflexió de la situació actual de la catequesi a casa nostra. Va destacar l'oportunitat d'implicar a les famílies en la catequesi i la necessària aposta per les noves tecnologies. En altres conclusions va destacar l'oportunitat que suposa el foment de la catequesi d'adults i la creació d'espais de catequesi intergeneracionals. La conferència es pot trobar en aquest enllaç. http://www.sic-catequesi.cat/uploads/formacio_permanent/La-situacio-de-l...

Per la seva banda el Bisbe Sebastià Taltavull va afirmar que "un catequista és un testimoni de Jesucrist i de l'Església. És un cristià que comunica, esperança, justícia i germanor". El Bisbe de Lleida, Salvador Giménez, va donar la benvinguda als participants i els hi va agrair l'assistència.

El dissabte la jornada va començar amb una eucaristia a l'Acadèmia Mariana. Després el  Bisbe auxiliar de Barcelona, Antoni Vadell, va impartir la ponència sobre 'El catequista, l'acompanyant acompanyat', que va anar seguida d’un ric treball d’apropiació i diàleg entre els més de tres cents catequistes que hi participaren.

Després de la xerrada del bisbe Antoni Vadell va haver un treball d'interiortizació per grups del comentat pel bisbe i a la tarda es van realitzar 10 tallers tots relacionats amb l'acompanyament de joves, infants, pares, en infants amb educació adaptada, persones en moments de sofriment, camí de redescoberta de la fe, catequistes. Les visites catequètiques a la Seu Vella o al Museu de Lleida completaren el treball d’aquell dia.

El diumenge, dia 19 de novembre, hi hagué una sessió de presentació i treball sobre els recursos catequètics en format digital que ofereix el SIC des d’aquest començament de curs (www.sic-catequesi.cat) a càrrec de Mn. Enric Termes i el Sr. Antoni Matas. La participació en la missa dominical a la Catedral de Lleida, presidida pel Bisbe Salvador Giménez, clogué aquests dies intensos de formació, pregària i convivència entre moltíssims catequistes de les diòcesis de Catalunya i les Illes Balears.