El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

El 9è Congrés Català de Congregacions, Confraries i Germandats se celebrarà a Lleida

Lleida acollirà l’any 2019 el 9è Congrés Català de Congregracions, Confraries i Germandats. Així es va acordar durant el passat cap de setmana a Valls en el marc d’aquesta trobada amb el lema “Els reptes de les Confraries en el Segle XXI”.

El Director del Secretariat de Confraries del Bisbat de Lleida, Sr. José Manuel Gómez, acompanyat d’una representació de confrares de la ciutat, van presentar la candidatura per ser la seu l’any 2019. El congrés, organitzat per la Agrupació de la Setmana Santa de Valls, s’inicià amb l’acte inaugural a càrrec d’Enric Vendrell, Director General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya.

La jornada del dissabte es va iniciar amb una ponència, el títol “Paper de les Confraries en el segle XXI”, a càrrec de Joan Rigol, expresident del Parlament de Catalunya, per donar pas als col·loquis i a les comunicacions.

La tercera ponència fou a càrrec de Mn. Miquel Barbarà, delegat diocesà per les Associacions de Setmana Santa de l’Arquebisbat de Tarragona, que va fer reflexions sobre la Quaresma i Setmana Santa, amb el debat posterior i la presentació de noves comunicacions a càrrec de Josep Ignasi Boada i Manuel Zamora.

Després va ser el torn de la presentació de les candidatures, Lleida va exposar la seva proposta comentant les infraestructures de la ciutat per acollir el congrés i  la història recent de la Setmana Santa a la ciutat, la consolidació de les noves processons sorgides a inicis del segle XXI, i la celebració del Via Crucis de totes les Confraries de la ciutat com un repte assolit en els darrers anys. També es va projectar un vídeo promocional de la capital del Segrià i la Setmana Santa lleidatana. El congrés va continuar a la tarda amb visites guiades al nucli històric de Valls i una visita als passos de la Setmana Santa Vallenca.

La trobada va acabar el diumenge amb la reunió de la Coordinadora de Congresos, a la qual es va afegir Lleida com a membre de ple dret, per posteriorment emetre les conclusions del VIII Congrés. La Celebració de la Solemne Eucaristía, presidida per l’Arquebisbe de Tarragona, Mons. Jaume Pujol, va posar el punt i final a tres dies de debat i reflexions. Representants de Valls i Lleida van ser els encarregats de l’ofrena floral a la Mare de Déu de la Candela.