El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Recital de poesia i música a la parròquia de Sant Pau

El passat dia 2 de desembre, la parròquia de Sant Pau Apòstol de la Mariola va celebrar el començament de l'Advent amb un recital de música, cançons i poesia.
Mossèn Antoni Agelet, el nostre rector, va presentar l'acte i la M. Carme Mor actuà com a mantenidora del recital,

dissertant sobre la bellesa de l'art com a reflex de l'absoluta bellesa de Déu creador, del seu amor, la seva gràcia i tots els seus dons.

Entre altres coses va dir: La bellesa és un anhel d'eternitat que batega dins el cor humà i és el regal més preuat de l'Amor que ens ha creat. La bellesa és bondat, harmonia, pau... És goig per al cor, plaer per l'ànima, desig de perfecció, creativitat... Cada acte d'amor i servei al proïsme crea bellesa, expandeix bondat.
La bellesa de l'art, en totes les seves formes, ens invita a viure un estil de vida diferent, ens enriqueix com a persones, ens fa més sensibles i ens ajuda a descobrir el sentit més profund de la nostra existència: l'Amor creador que ens posseeix i al que estem cridats.

Tots podem ser creadors i constructors de la nostra pròpia vida, ja que, des de la nostra llibertat regalada, podem decidir com viure-la, per què i per a què.
Visquem en l'esperança, arrisquem sense por i posem en joc els nostres talents. Déu vol que desenvolupem al màxim tot allò que ens ha donat amb tant d'amor, per a poder seguir estimant i creant a través nostre.

Per a reforçar les seves paraules la M. Carme va utilitzar fragments de poemes escrits per diversos poetes místics, així com frases d'alguns filòsofs importants.
Tot seguit l'Esther Mataran, una jove feligresa i cantautora que ens anima les misses dominicals, va encetar el recital interpretant la bonica cançó "Suena una melodía" de la qual ella n'és l'autora.

En aquest recital s'anà intercalant cançons i poesies, totes elles escollides amb molta cura i relacionades entre sí. La part musical va anar a càrrec de l'Esther Mataran, que ens va regalar un pomell de cançons originals seves; i la recitació, a càrrec de M. Carme Sabador, catequista de la nostra comunitat. El text de les poesies recitades són originals de M. Carme Mor.

A la mitja part del recital, i després de la intervenció d'un grup de joves de la parròquia que ens van oferir el seu testimoni i la seva experiència parroquial, vam poder gaudir de la valuosa col·laboració de Fray Nacho, Mercedari, vicari de la Parròquia, i també cantautor, que ens va interpretar dues cançons compostes per ell.

Amb un públic nombrós i totalment entregat vam finalitzar les actuacions cantant molt emocionats "Parròquia estimada". Cançó interpretada per primera vegada en la celebració dels 50 anys de la parròquia de Sant Pau, al mes de juny de l'any 2014. La lletra és de M. Carme Mor i la música d'Esther Mataran.

Mossèn Antoni Agelet va concloure l'acte agraint la presència de tots els assistents.