El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Festa de Santa Teresa de Jesús al Carmel de la Caparella

La comunitat de carmelites descalces del monestir del Sagrat Cor de Jesús de la Caparrella, l'únic de vida contemplativa a la diòcesi de Lleida, va celebrar el passat diumenge 15 d'octubre la festa de la seva fundadora Santa Teresa de Jesús, amb el ressò de l'obertura de l'Any Jubilar Teresià a Àvila, ciutat on va néixer la reformadora del Carmel.

A les 10.15 del matí tingué lloc a l'església del monestir la celebració de la Missa solemne en honor de la Santa, presidida pel capellà emèrit de la comunitat Mn. Joaquin Lax.

En la seva profunda homilia, el celebrant recordà els passatges més singulars de la vida de la Santa d'Àvila, destacant d'ella la seva actitud de reformadora: "No li nega res al Senyor, en el seu itinerari místic de fets i escrits que la condueix fins a la reforma del Carmel, amb plena fidelitat a l'església sorgida del concili de Trento i vivint les realitats del seu temps, amb un desig de veritable santedat en la vida contemplativa".

Mn. Lax es referí a Teresa de Jesús com una dona inquieta i forta, fins a l'heroisme en el sofriment: "La santa va arribar a exclamar "Senyor, o morir, o sofrir". 

És la radicalitat d'una entrega a Déu sense condicions "Quien a Dios tiene nada le falta. Solo Dios basta" i això fins a persuadir-nos que la contemplació és un món natural d'oració. El missatge de Teresa de Jesús –digué el celebrant- consisteix a recordar-nos que l'oració ha de tenir dimensió eclesial i que el nostre baptisme ens estimula a la veritable perfecció, fins a poder dir com ella "que muero porqué no muero. És el cimal de la mística que se'ns ofereix a tots".

Finalitzada la celebració i mentre la comunitat de religioses carmelites entonava un cant de la mística Santa Teresa, es donà a venerar, com és costum ,la relíquia que de la seva fundadora conserven les carmelites de Lleida en el seu monestir.
Tot seguit, en el locutori del monestir la comunitat va compartir una bona estona de conversa amb tots aquells que van voler aplegar-se en el Carmel de Lleida en una data tan assenyalada.