El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

El bisbe Salvador ordenarà un nou diaca aquest diumenge a la Catedral

El bisbe Salvador ordenarà aquest diumenge a la Catedral un nou diaca: Francesc Domènech Jornet, natural de La Granja d’Escarp i que actualment és Animador de Comunitat.

Per la nostra diòcesi serà un dia important i convidem a tots els feligresos a aquesta eucaristia que se celebrarà a les 18 hores. El passat mes de març, Francesc Domènech va començar el seu ministeri amb una missa a La Granja d’Escarp i fa alguns dies va fer la professió de fe. Dos passos previs a la ordenació d’aquest diumenge. Actualment, a Lleida, tenim cinc diaques permanents. L’última vegada que es van ordenar diaques a la nostra diòcesi va ser el 3 de maig de 2015 (veure imatge).

Un diaca és un home que ha rebut el primer grau del sagrament de l’ordre sacerdotal per la imposició de les mans del Bisbe. La seva funció és assistir i ajudar els bisbes i la seva missió,  col·laborar amb el presbiteri diocesà. En aquest sentit, els diaques serveixen l'altar, proclamen l'evangeli, poden predicar, administrar els sagraments del baptisme i el matrimoni així com repartir la sagrada eucaristia, presidir els funerals i dur a terme els sagramentals establerts en el ritual litúrgic de l'església catòlica. Per encàrrec del bisbe també poden administrar parròquies.