El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Els diaques preparen l’Assemblea Diocesana

Els diaques permanents de la diòcesi es van reunir el passat 7 de maig al Bisbat de Lleida per preparar l’Assemblea Diocesana en l’última reunió d’aquest curs. El vicari general i també director del Secretariat Diocesà per al Diaconat Permanent, Mn. Ramon Prat, va presidir la trobada.

El lema de la reunió fou “Trobar-te en la quotidianitat i demanar la gràcia dels dons que necessitem per la nostra vocació” i entre d’altres punts, els diaques van preparar l’Assemblea Diocesana que se celebrarà el proper 28 de maig a l’Acadèmia Mariana.

Una altra de les preocupacions d’aquest col·lectiu de l’església és donar a conèixer la seva missió a la diòcesi i les noves vocacions, així com ajudar a les parròquies que ho necessitin i ser creatius dins la seva missió.

Actualment a la nostra diòcesi hi ha sis diaques permanents, alguns d’ells estan casats, i les parelles van assistir al dinar de després de la reunió, així com dues vídues de diaques traspassats.

La funció del diaca és assistir i ajudar els bisbes en la missió de l’església i especialment en els serveis d’acció caritativa i social i també col·laborar amb el presbiteri diocesà en el projecte pastoral de la diòcesi. A més a més, serveixen l'altar, proclamen l'evangeli i ajuden els preveres en les funcions pròpies del diaca. Poden exhortar el poble fidel (predicació), poden administrar els sagraments del baptisme i el matrimoni així com repartir la sagrada eucaristia, presidir els funerals i dur a terme els sagramentals establerts en el ritual litúrgic de l'església catòlica.