El dissabte 23 de maig, la Casa de l’Església-Acadèmia Mariana, acollirà uns actes celebratrius dedicats a l’arquebisbe de San Salvador Òscar Romero, amb motiu de la seva beatificació, el matí d'aquell mateix dissabte a San Salvador (vídeo)

Un grup de persones estan preparant aquests actes commemoratius en una  jornada titulada Monsenyor Romero és viu! També a Lleida, que començarà a les 6 de la tarda, amb l’acollida dels que vulguin venir a participar, amb una immersió en el missatge de Mons. Romero.

A les 7 de la tarda, es celebrarà la missa presidida per Mn Ramon Prat, Vicari General,  i tot seguit es presentaran uns testimonis que  parlaran de qui ha estat per ells aquest arquebisbe defensor dels drets humans, que va ser assassinat mentre oficiava l’eucaristia.

Al voltant de 2/4 de 9, hi haurà una lectura de poemes i ball de danses d’Amèrica Llatina en honor de Mons. Romero i tot finalitzarà una hora més tard, a 2/4 de 10 del vespre, amb un sopar de germanor, on cadascú es convidat a portar alguna cosa per a poder compartir.