El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

La nostra diòcesi celebra la Setmana Santa amb devoció

La Setmana Santa té un significat molt important ja que celebrem la Passió, Mort i Resurrecció de Jesús. Les parròquies preparen els actes religiosos amb molta estima i els veïns i les veïnes van sortir al carrer per recordar aquests fets.

El Dijous Sant el bisbe Salvador va presidir la missa del Sant Sopar i a la mitjanit va començar la processó del Silenci des de l’església romànica de Sant Martí. Divendres Sant van agafar el protagonisme els Via Crucis pels pobles i per diferents punts de la ciutat de Lleida com Cappont, Pardinyes, Centre Històric, Eix Comercial, la Mariola i la partida Grenyana. El més multitudinari fou el de la parròquia de Sant Martí, que va reviure les diferents estacions del via crucis pel Centre Històric de Lleida, fins a arribar a la Seu Vella, i que fou presidit pel nostre pastor.

Després de l'Ofici de la Passió i la Mort del Senyor es va celebrar la Processó del Sant Enterrament en la qual es van donar cita milers de feligresos. El so de les trompetes i els timbals van ressonar pels carrers de Lleida la nit de Divendres Sant i anunciava així aquesta processó que va sortir de l’església de la Puríssima Sang. La comitiva, formada per 13 passos, va transcórrer pel carrer Sant Antoni, i va completar el seu recorregut per l'avinguda Catalunya, els carrers Lluís Companys, Unió, Templers, Acadèmia i Alcalde Costa, per retornar a l’avinguda Catalunya i entrar de nou a l'Església de la Puríssima Sang.

La tarda del Divendres Sant també es van portar a terme altres manifestacions de pietat popular com la desfilada dels Armats de la Sang i la representació de “la Passió de Lleida”, a càrrec del grup teatral TOAR, a l’Església del Carme.

El diumenge dia 16 d’abril les parròquies van celebrar la Missa de Resurrecció, que va posar el colofó final a la Setmana Santa.

Podeu veure més imatges aquí.