El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Col·loqui per commemorar el 70 aniversari de la Romeria de Lleida a Montserrat

La Confraria de la Mare de Déu de Montserrat de Lleida iniciarà aquest dijous 20 d'abril, els actes en honor de la seva Patrona. Ho farà a 2/4 de 8 de la tarda, a la seu l'Acadèmia Mariana, on tindrà lloc un acte commemoratiu del 70 aniversari de la Romeria de Lleida a Montserrat, amb un col·loqui que porta com a títol: "70 anys de Romeries a Montserrat, records i vivències".

En el col·loqui, que serà moderat pel president de la Confraria Josep Estruch; prendran part alguns els més fidels protagonistes d'aquestes romeries: el consiliari, Mn. Xavier Batiste; la vicepresidenta, Teresina Llop i els membres de junta Maria Mercè García i Amadeu Bonet. Durant l'acte es projectaran imatges antigues i actuals d'aquests 70 anys d'història.

Passada la festa de la Mare de Déu de Montserrat, la commemoració d'aquest 70 aniversari tindrà continuïtat. Serà el divendres 19 de maig, a 2/4 de 8 de la tarda a l'Aula Magna de l'Institut d'Estudis Ilerdencs amb una taula rodona intitulada "Romeria.

Camí cap a on i per a què?", a càrrec de Mn. Ramon Prat, director de l'IREL i el P. Joan Mª Mayol, rector del monestir de Montserrat i responsable de Romeries.
Tanmateix la Confraria ha organitzat la 70 Romeria a Montserrat amb un caràcter extraordinari i commemoratiu pels dies 7 al 14 de juliol.