El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

El Viacrucis a Balaguer cita anual dels arxiprestats “Seu Vella” i “Perifèria”

El passat diumenge, 18 de febrer, a les 5 de la tarda, els arxiprestats “Seu Vella” i “Perifèria” de Lleida van pelegrinar a Balaguer, un any més, per fer el viacrucis que va des de la falda del santuari fins a l’església del Sant Crist.

I un any més, com cada primer diumenge de quaresma, el santuari s’ha tornat a omplir de pelegrins que han volgut meditar tot fent el camí del calvari que va fer Jesús.

S’inicià amb una invitació a la pregària, atès que el viacrucis és una autèntica oració, perquè les diverses estacions són pàgines de la vida de Jesús i transmeten vida. Tot seguit començà la pujada a la muntanya de manera pausada, per poder meditar sobre cadascuna de les estacions. A cada estació es va llegir un passatge evangèlic i una reflexió adient, que tothom va poder seguir sense dificultat gràcies a la megafonia instal·lada per l’ocasió. També van ajudar a la reflexió els cants i la contemplació de les escultures que formen les estacions.

Tot entrant a l’església es va cantar el Crec en un Déu, que donà pas a la XV estació i a una invitació a viure en la vida de cada dia les lliçons apreses en el viacrucis.

Una vegada al santuari, el rector Mn. Pau, va donar la benvinguda als pelegrins, i va tenir un record per a Mn. Joan Mora, uns dels iniciadors d’aquesta activitat pastoral i que havia mort el diumenge anterior. Convidà tothom a fer el camí de quaresma tenint present el terme del camí, que sempre és Jesús ressuscitat.

El bisbe Salvador, que cada any hi participa, manifestà la seva satisfacció perquè les parròquies i arxiprestats s’uneixen per fer activitats, alhora que demanava que les parròquies siguin sempre acollidores i missioneres per a presentar el Crist com a camí, veritat i vida. També ell tingué un record per Mn. Mora i pels altres mossens que han mort el darrer any al Bisbat: Mn. Joaquín Lax, el P. Joan Sunyol, Mn. Julio de León, Mn. Mateu Freixes i Mn. Josep Martí. Demanà que es pregui per les vocacions sacerdotals, doncs el Poble de Déu necessita ministres que animin les comunitats cristianes. I tot seguit, impartí la benedicció.

Mentre les germanes Clarisses que atenen el santuari anaven cantant, tot el qui va voler va pujà al cambril a venerar la imatge del Sant Crist.

Conxita López Torres