El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Trobada d'animadors de comunitat del Bisbat de Lleida

El dissabte dia 16 ha tingut lloc una trobada d’animadors de comunitat a l’acadèmia Mariana amb el bisbe Salvador Giménez, el vicari general Mn Josep Antoni Jové i el coordinador de l’equip de formació d’animadors, Dr. Laureano Sánchez.

La trobada tenia com a finalitat compartir experiències, inquietuds i trobar solucions a les possibles dificultats que ens trobem en els nostres serveis, i també recarregar-nos d’entusiasme per continuar en les nostres tasques.

S’ha destacat la necessitat de definir, de forma més concreta la figura de l’animador i de donar-la a conèixer més en les comunitats, així com de  treballar en corresponsabilitat  amb els mossens, per tal de poder construir i donar una resposta a les necessitats actuals. Vivim en un moment en què cal renovar-se, per fer que el missatge de l’evangeli arribi més enllà dels murs de les nostres esglésies. Laureano Sánchez ens ha esperonat a canviar les formes de fer, des de la ‘insatisfacció’ que dóna veure que el missatge no arriba.

Tots hem destacat que hem rebut una molt bona formació, que ens capacita per donar resposta a les necessitats que van sorgint en les nostres comunitats, però sobretot, cal que ‘posem l’ànima’ per cohesionar-les i vivificar-les.

Hem apuntat també les diferències que suposa ser animador a la ciutat o en els pobles, i la necessitat de què sorgeixin animadors ‘locals’ en indrets com la Ribagorça, per tal de reforçar les tasques pastorals en nuclis petits i dispersos.

Les actituds bàsiques del servei destacava el nostre vicari, han de ser les d’Escoltar, Servir i Estimar. El Sr. bisbe per la seva part ens ha recordat que cal cuidar i fer les coses al ‘gust’ de l’Església i de la comunitat i no tant al ‘nostre’ gust.

Finalment han rebut nomenament dos nous animadors, Margarida Llop Ribalta de la parròquia de Montserrat, i Julio Siurana Tersa de la parròquia de Torrefarrera. La nostra companya Dolors Queralt, que donava servei a la unitat pastoral de les Borges, ara ha estat nomenada al servei a la unitat pastoral de Castelldans.

Per finalitzar hem gaudit d’un fantàstic dinar de germanor i hem rebut un obsequi de Nadal que ens ajudarà en la nostra reflexió personal.

Molt agraïts i contents, els animadors aprofitem per desitjar-vos a tots, un Feliç Nadal.

Montse Sánchez

Animadora de Comunitat ( Parròquia de Santíssim Salvador) Lleida