El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

El Bisbe Salvador beneix els Jesusets a la Catedral de Lleida

L’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes celebra aquest diumenge 17 de desembre, la seva ja tradicional Jornada de Germanor, prèvia a la celebració del Nadal.S’inicià com ja és costum amb la celebració de l’Eucaristia, que enguany es feu coincidir amb la del Tercer Diumenge d’Advent, 

que presidí el nostre bisbe Salvador a la Catedral a les 12 del migdia, concelebrada pel consiliari de l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes Mn. Vicenç Alfonso i altres capitulars.

A la Missa assistren el president i Junta de l’Agrupació, a més a més d’un bon nombre de pessebristes, així com la regidora de Cultura de la Paeria Montse Parra, acompanyada pels regidors Paco Cerdà i Joan Vilella.

El bisbe Salvador en la seva homilia es referí al signes de Nadal que ens recorden el naixement de Jesús: “...un d’aquets signes és el treball de l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristesque amb el seus pessebres ens ensenyen el significat del Naixement del Senyor”, digué. Tot seguit i a la llum de la Paraula de Déu, el bisbe Salvador destacà la virtut cristiana de l’alegria i la crida del Senyor: “Estigueu sempre contents!”, convidant els fidels a expressar l’alegoria de la fe. Finalitzà la seva homilia destacant la figura de Sant Joan Baptista, tant present en el temps de l’Advent: “Un home que transpira autenticitat i coherència i que ha de ser per a nosaltres un model per viure l’alegria del Naixement de Jesús”.

La Missa dels pessebristes fou alhora un moment intens de pregària en recordança dels pessebristes difunts, molt especialment pels traspassats en aquest darrer any.

Al finalitzar la celebració, el bisbe Salvador feu la ja tradicional “Benedicció dels Jesusets”dels pessebres, que van presentar una grup d’infants i també d’adults. Aquest costum que des de fa tres anys acull la Catedral i que ja ha arrelat amb força, la introduí a Lleida l’Agrupació Ilerdenca de Pessebrista l’any 2005 a la parròquia de Sant Martí, a exemple de la benedicció de “los Bambinelli” que el Papa Joan Pau II feia a la plaça de Sant Pere del Vaticà, en l’anomenat “Diumenge Gaudete”.

La celebració fou solemnitzada per la Coral Barbastrense de la Catedral de Barbastro, dirigida per Cèsar Salinas, convidada pel Petit Cor de la Catedral de Lleida, dirigit per Mn. Joaquim Mesalles. Totes dues corals van protagonitzar un petit concert nadalenc, amb Villancicos i Nadales tot esperant amb goigs el Naixement de Jesús.