El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Mor Mossèn Josep Martí Cristòfol

Mossèn Josep Martí Cristòfol, canonge de la Catedral de Lleida, ha mort aquest divendre 18 d'agost a l'edat de 89 anys. Les exèquies es van celebrar el dissabte 19 d'agost a les 17.00 hores a la Catedral de Lleida.

Mossèn Martí Cristòfol va néixer a Almenar l'any 1928 i es va ordenar sacerdot l'any 1954. Va cursar els seus estudis eclesiàstics al Seminari de Lleida i a la Universitat Pontifícia Gregoriana de Roma, on es va llicenciar i doctorar en Filosofia i Teologia. Va ser ordenat prevere, al Col·legi Espanyol a Roma, de mans del Cardenal Cicognani, al servei de la nostra Església de Lleida. Al 1954 va ser destinat a la parròquia de Sant Josep i Sant Martí de Lleida, compaginant aquest servei com a professor de Filosofia al Seminari de Lleida. També es dedicà a la cura pastoral de les parròquies de Torres de Segre i de Castellò de Farfanya, ocupant alhora el càrrec de Delegat Episcopal de la Zona Cinca- Garrigues durant tres anys. Lany 1986 va ser nomenat Canonge de la Santa Església Catedral de Lleida i al 1988 Rector de la parròquia de Sant Pere, a Lleida. Fou Consiliari Diocesà de l'Apostolat de la Lectura; Membre del Consell Tècnic i professor estable de l'Institut Superior de Ciències Religioses (IREL) de Lleida. També fou director Adjunt i més tard Director, de la Unió Eucarística Reparadora (UNER) de Lleida; Membre del Consell Presbiteral i del Col·legi de Consultors. Adscrit a la Unitat Pastoral Carme- Sant Joan i Sant Pere; als darrers temps col·laborava en tot el que calgués a la Catedral de Lleida i a la Diòcesi.

Les exèquies  van tindre lloc el 19 d'agost a la Catedral de Lleida.