El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

CODIAR i Càritas participen a la Nit del Museus

CODIAR i Càritas Diocesana de Lleida estaran presents el pròxim 20 de maig en la Nit dels Museus que enguany porta el lema ‘Museus i històries punyents: dir allò que no es pot explicar als museus’. La plaça del Museu de Lleida acollirà una mostra d’entitats que treballen en cooperació i solidaritat amb persones desplaçades, migrades i refugiades.

Hi participaran Lleida pels Refugiats, Creu Roja, Unesco Lleida, Plataforma No en el nostre nom, Oxfam Intermón, Amnistia Internacional, CODIAR / Càritas i Coordinadora d’ONG.

A més, entre les 20 hores i les 24 hores tindran lloc visites concertades al museu amb un itinerari que recorrerà cinc obres del museu relacionades amb conflictes actuals i celebrarà una mostra d’entitats de cooperació i solidaritat amb persones desplaçades migrades i refugiades.

El Museu de Lleida ha volgut aprofundir en la història convulsa de la humanitat tot incidint en el discurs expositiu permanent destacant cinc moments claus en la història de Catalunya: la romanització, l’expulsió dels jueus, l’expulsió dels moriscos, la destrucció de la Seu Vella durant la guerra de Successió i el posicionament dels creadors contemporanis davant del conflicte del Pròxim Orient, centrat en la capital de les tres religions monoteistes: Jerusalem.

Les cinc peces triades són: el casc i l’espasa de La Pedrera, el grup escultòric de l’Anunciata, la làpida jueva, l’Ocultació de Seròs i el ‘Retaule de Jerusalem’ de Josep Guinovart. També hi haurà la projecció d’un documental durant tota la nit i una acció participativa.