El bisbe de Lleida, Mons. Joan Piris, ha beneït aquest dimecres, 16 de juliol, festa de la Mare de Déu del Carme, la pensió i el menjador social de la Fundació Jericó al carrer Tallada per atendre a les persones sense sostre i en risc d’exclusió de la ciutat de Lleida.

La Fundació Jericó, que neix dels voluntaris del Centre Solidari que s’apleguen a la parròquia del Carme, s’ha fet càrrec de l’Hostal Àlex, al Carrer Tallada, on albergarà els sense sostre que l’Ajuntament de Lleida derivi a dit Hostal, a través de la seva regidoria de Benestar Social. Un col·lectiu que en els mesos normals sol ser de l’orde de 25 o 30 persones, però que pot arribar a gairebé 100 en els mesos d’hivern, quan es posa en marxa l’Operació Iglú.

La Fundació Jericó, ja que l’Hostal ho permet, té la il·lusió de donar més cobertura a aquesta necessitat primària dels sense sostre.

Paral·lelament, la Fundació Jericó, que aplega més de mig centenar de voluntaris, ha llogat el restaurant Sant Jaume, al mateix carrer Tallada, per utilitzar-lo com a menjador social. Fins ara, aquest servei que diàriament reparteix fins a un centenar d’àpats, de dilluns a divendres, es realitzava als locals de la parròquia del Carme.

Mons Piris ha beneït aquestes dependències socials on l’atenció de les persones no finalitza només amb l’atenció social de les primeres necessitats, ja que la Fundació Jericó també disposa d’un servei d’acompanyament a les persones, d’ajut laboral i de reforç i assessorament pedagògic.

Podeu veure més fotos aquí.