El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Pregària sobre els màrtirs a la Catedral

El dissabte, 12 d’octubre, coincidint amb la festa de la Mare de Déu del Pilar, es va celebrar a la Catedral de Lleida, una vetlla de pregària, que fou la preparació per a la Beatificació dels 522 màrtirs, el diumenge, dia 13, a Tarragona.

A més d’un bon nombre de fidels de Lleida, hi assistiren representants de les cinc causes de màrtirs que havien estat presentades des de Lleida. En concret, les causes de:

• Bisbe de Lleida, Salvi Huix Miralpeix

• Josep Nadal i José Jordán (els curetas de Monzón)

• Germans Crisanto, Aquilino i Cipriano José y 63 maristes i dos laics,

• Pare Mariano Alcalá y 18 Mercedaris

• Pare Joan de Jesús Vilaregut, tres carmelites i un sacerdot diocesà d’Urgell

També es va tenir en compte el, ja beat, Francesc Castelló Aleu, a qui l’Acció Catòlica de Madrid, fa uns cinc anys, va prendre’l com al seu Patró.

La Vetlla de Pregària va estar presidida pel Bisbe de Lleida, Mons. Joan Piris, acompanyat de 12 canonges, i alguns religiosos. Els cants ens va interpretar el Petit Cor de la Catedral, dirigit per mossèn Joaquim Mesalles.

La Pregària consistí en algunes lectures de la Paraula de Déu. Seguidament, per cada una de les causes es va llegir un fragment de com van passar els fets i amb quina actitud d’oferiment els van acceptar els màrtirs que l’endemà serien beatificats. En aquest moment, un jove de Madrid, que amb un bon grup de nois i noies de l’Acció Catòlica madrilenya, assistiren també a la pregària, va parlar de com la vida i martiri del nostre beat Francesc els havia entusiasmat.

El Sr. Bisbe pronuncià l’homilia destacant aquesta actitud i animant tothom a imitar-la en els moments, de vegades difícils, de la nostra pròpia vida. Seguiren el cant del “Crec en un Déu” i unes pregàries.

Per finalitzar, es va resar el Parenostre i el Bisbe impartí la seva benedicció a tots els assistents.

La cerimònia conclogué amb el cant “Amunt, germans, fem nostra via”, recordant que el cantaven molts dels màrtirs quan els portaven al suplici.

Un altre cant final –era la festa del Pilar- va estar l’Himne de la mare de Déu del Pilar.

En finalitzar, el Sr. Bisbe animar tothom a participar el proper diumenge, dia 20, a l’Eucaristia que se celebrarà a la mateixa Catedral de Lleida, com acció de gràcies per la solemne beatificació a Tarragona del dia 13. Aqueta eucaristia d’Acció de gràcies del diumenge, 20, serà a les 5 de la tarda.

En el document adjunt trobareu els testimoniatges que es van llegir per cada causa.

Galeria imatges: 
AdjuntMida
Testimoniatges.doc1 byte