El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

"Ramon Llull va ser l'home del diàleg"

El teòleg mallorquí Teodor Suau va impartir la setmana passada una nova edició de l'Atri dels Gentils un espai de reflexió i pensament que l'IREL (Institut Superior de Ciències Religioses de Lleida) organitza des de fa 25 anys.

En aquesta edició Teodor Suau va reflexionar durant dos dies sobre la figura de Ramon Llull, amb motiu del seu 700 aniversari.

Teodor Suau va destacar que l'obra de Ramon Llull "és una selva, va escriure més de 280 obres". "El secret de Ramon Llull és la seva passió per Jesucrist", va destacar. El ponent va començar el seminari explicant la Mallorca del segle XIII on neix Ramon Llull i les vicissituds personals de l'autor. "Neix poc després de la conquesta de Mallorca per part del rei Jaume I, en una societat que de la nit al dia passa de ser musulmana a cristiana", recorda.

Per això una de les prioritats de la seva vida va ser anunciar l'Evangeli als musulmans. En aquest sentit, Teodor Suau va destacar que Ramon Llull "serà l'home del diàleg". De fet Llull després d'un pelegrinatge d'un any va viure una experiència de revelació en la qual Déu li demanà tres coses" servir en tot a Jesucrist, escriure el millor llibre del món i crear monestirs on els monjos es dediquessin a aprendre hebreu i àrab".

Una trentena de persones van assistir a aquesta edició de l'Atri dels Gentils que es va portar a terme a l'edifici del Rectoral de la UdL.