El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Els joves organitzen una pregària per les vocacions per celebrar el Dia del Seminari

La delegació de Pastoral Vocacional i la Delegació de Joves han organitzat una pregària per les vocacions i una taula rodona amb el testimoni de tres sacerdots de la diòcesi per celebrar el Dia del Seminari, el 19 de març.

El divendres 17 de març a les 20 hores la parròquia del Carme acollirà una taula rodona que comptarà amb la participació de tres preveres, Mn. Joan Mora, Mn. Francisco Martín i el jesuïta Roger Torres, que explicaran la seva experiència. Aquesta proposta està dirigida a joves entre 15 i 30 anys.

Per un altre costat, el dissabte 18 de març, vigília del Dia de Sant Josep, s’ha organitzat una pregaria amb el Santíssim exposat per les vocacions a la vida consagrada a les 21 hores a la parròquia de Sant Llorenç de Lleida. Aquesta proposta està dirigida a tothom qui ho vulgui.

Per la seva part, el rector del Seminari, Mn. Jaume Pedrós ha enviat una carta als preveres de la diòcesi per encoratjar-los a pregar durant tot l’any per les vocacions, però especialment el dia de Sant Josep. En aquesta carta també els recorda la necessitat de la col·lecta i que caldrà proposar directament a algun noi o adult la possibilitat de consagrar la seva vida al servei de l’Església.

“Prop de Déu i dels germans”

El lema d’enguany és “Prop de Déu i dels germans”, en una jornada que posa en relleu la importància dels seminaris, institucions on es formen els futurs preveres. A Catalunya durant aquest curs s’estan formant 84 seminaristes majors i 11 menors, la majoria procedents de les diòcesis de Barcelona i Terrassa. L’any passat es van ordenar 18 nous sacerdots a les diòcesis catalanes, un d’ells, a la nostra, Mn. Josep Solé i Sans.

Per la seva part, el Papa Francesc ha assegurat recentment en una entrevista al diari alemany ‘Die Zeit’ que la solució a la falta de vocació sacerdotal passa per l’oració afirmant que “el Senyor ens ha dit que preguem”.

Us adjuntem la carta de Mn. Jaume Pedrós i el cartell del Dia del Seminari.