El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Cloenda del cicle de Nadal i lliurament dels premis dels concursos de pessebres

El bisbe Salvador Giménez Valls, acompanyat per la regidora de Cultura de la Paeria i tinent d’alcalde Montse Parra i pel president de l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes Àngel León i tota la junta directiva de l’entitat, va presidir el matí del diumenge 14 de gener en l’Auditori Enric Granados, l’acte de Cloenda del Cicle de Nadal 2017.

El bisbe de Lleida Salvador Giménez, en unes breus però alhora agraïdes paraules, recordà que quan va venir a Lleida i va participar per primera vegada als actes de l’Agrupació de Pessebristes, va quedar sorprès de la vitalitat i del treball d’aquesta entitat: “He de felicitar-vos com a bisbe pel vostre entusiasme en voler explicar mitjançant l’art de fer pessebres el misteri del naixement de Jesús”. En aquests sentit el bisbe de Lleida convidà  a tots aquells que fan pessebres per Nadal i molt especialment als pares, que expliquin qui era Jesús, on va néixer que va fer: “...fer pessebres és donar a conèixer Jesús”, digué.

Tot seguit s’iniciarà el lliurament dels premis, accèssits i mencions honorífiques als 130 millors pessebres de Lleida inscrits al XLIII Concurs Infantil i Juvenil de Pessebres i al LXXXIII Concurs de Pessebres, en cada una de les seves categories.

Especial significació tingué el lliurament del Premi d’Honor atorgat conjuntament per l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes i la Paeria a Virgilio del Olmo, autor del pessebre monumental de la parròquia de Sant Pau de la Mariola.

 

Altres nou parròquies i esglésies de Lleida premiades van ser:

Primer Premi: Al diorama del santuari de Sant Antoni de Pàdua dels Franciscans “frarets”, construït pels mestres pessebristes Antonio Gil i Josep Figueras.

Segon Premi:  Al pessebre de la parròquia de la Sagrada Família, construït pel Mestre Pessebrista Albert Bertran.

Tercer Premi: Al diorama artístic de la parròquia de Sant Antoni Mª Claret de Balàfia, original del P. Josep Vilarrubias, claretià.

Premi Especial: Al pessebre de la parròquia de Sant Llorenç, pels seus 35 anys de participació al concurs de pessebres.

Tanmateix van rebre el seu accèssit els pessebres del Santuari-parròquia de Santa Teresina dels Carmelites, el Monestir del Sagrat Cor de Jesús de la Caparrella de les Carmelites Descalces i les parròquies de Santa Teresa Jornet, la Mare de Déu de Montserrat i la Mare de Déu de la Mercè, dels Mercedaris.

La segona part de l’acte i com a cloenda s’oferí la cantata “Granados: els seus viatges i el Nadal”,  on 150 cantaires pertanyents a 9 corals infantils de Lleida i comarques