El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

La Mostra de Cinema Espiritual torna a Lleida

La XIV Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya, que se celebra entre el 15 i el 30 de novembre, tornarà a recalar a Lleida. Les sessions tindran lloc el 23 i 24 de novembre a les set de la tarda al CaixaForum.

El 23 de novembre es projectarà la pel·lícula 'El fill de Saül'. La presentació de la pel·lícula i el posterior col·loqui anirà a càrrec del professor de Periodisme i Comunicació Audiovisual de la Universitat de Lleida, Jordi Pérez Ansotegui. Per una altra banda, el 24 de novembre, i també al CaixaForum, es projectarà la pel·lícula 'Storm. Letter of fire'. En aquesta ocasió la presentació i col·loqui anirà a càrrec de Mossèn Manel Mercadé, director de l'Institut de Recerca i Estudis Religiosos de Lleida (IREL).

Les 69 projeccions previstes en 30 sales d'arreu de Catalunya, repartides en 12 ciutats, posen de manifest, any rere any, l'èxit i la consolidació d'aquest certamen entre els principals festivals i mostres de cinema de Catalunya.

Enguany, la Mostra acull 20 pel·lícules i un curtmetratge: destaquem el cicle dedicat a Terrence Malick a la Filmoteca; films dirigits per directors com Martin Scorsese o Mel Gibson; pel·lícules que fan visibles diferents tradicions religioses i d'altres que tenen com a fil conductor els grans aspectes que preocupen la humanitat: la vida i la mort, l'amor i la guerra, la llibertat, les malalties, els refugiats, la justícia i la solidaritat, etc.