El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Solsona acull la XXXI Trobada Interdiocesana de Vida Creixent

Solsona va acollir el passat 9 de maig la Trobada Interdiocesana de Vida Creixent i va congregar més de 850 persones, de diferents punts de Catalunya, les Illes i Andorra, entre elles desenes procedents de la nostra diòcesi.

La trobada fou presidida pel bisbe de Solsona, Mons. Xavier Novell, i va comptar amb l’assistència de diferents autoritats, entre elles Enric Vendrell, Secretari General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya.

Reunits els pelegrins a la Sala Polivalent de Solsona, i després d’esmorzar amb coca i xocolata, va ser el torn dels parlaments de benvinguda. Va destacar la intervenció del bisbe Xavier Novell, en una dissertació històrica territorial del Bisbat de Solsona, deixant com a missatge clar que els Grups de Vida Creixent són la base ferma per apostar de cara a fer unes parròquies evangelitzadores “en uns temps d’estar prop de la gent, de resistència i d’intel·ligència”.

La jornada va continuar a la catedral de Solsona, amb una explicació històrica de la catedral a càrrec de l’arxiver diocesà Mn. Enric Bartrina, i la missa solemne presidida pel bisbe Xavier Novell concelebrant amb el Vicari General de Solsona, Mn. Josep Maria Vilaseca, el consiliari Interdiocesà de Vida Creixent, Mn. Xavier Morató, capellans i consiliaris de Vida Creixent de diverses parròquies i bisbats. En l’homilia el prelat va assenyalar, entre altres coses, la gent de Vida Creixent són importants per als canvis necessaris en una Església evangelitzadora “així sortim a l’encontre de les persones per alegrar i encoratjar els nous conversos”.

La trobada va continuar amb un dinar de germanor, sobretaula, brindis i el comiat amb el cant de l’Hora dels adéus.

Informa: Josep Castellà

Fotos: Lluís Closa