El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Noves traduccions de les tres últimes cartes escrites pel Beat Castelló

Les tres cartes que va escriure el Beat Francesc Castelló Aleu hores abans de morir màrtir al Cementiri de Lleida, la mitja nit del 29 de setembre de 1936, seran traduïdes a l’anglès, al polonès i a l’ucraïnès per a poder ser distribuïdes per diversos països europeus.

Aquests missives, dirigides a les seves germanes Teresina i Maria, la seva núvia Maria Pelegrí i al seu director espiritual han estat traduïdes a l’anglès, per a ser editades properament per una impremta lleidatana.

Paral·lelament aquestes conegudes cartes del jove màrtir lleidatà, estan sent traduïdes també al polonès i ucraïnès pel P. Sebastian de la Fraternitat de Sant Joan d’Àvila i resident a Roma, que ha estat també l’autor de la traducció anglesa per tal que puguin ser distribuïdes entre els joves que d’arreu del món participin en la propera XXXI edició de la Jornada Mundial de la Joventut, que es previst que se celebri del 26 al 31 de juliol d’aquest any a Cracòvia. 

Les tres cartes del Beat ja han estat traduïdes al francès, italià i al xinés, a banda del català i castellà. Amb aquestes noves edicions, és pretén donar a conèixer arreu d’Europa i molt especialment als joves, aquest testimoni de cristià jove, compromès amb Crist i amb els germans, lliurant fins i tot la seva pròpia vida.

Així es va donar a conèixer a l’església de Sant Pere de Lleida l’11 de març, en la celebració del XV aniversari de la seva beatificació. Aquesta església fou en vida la seva parròquia i des de la beatificació es pot visitar la capella que li ha estat dedicada i una exposició permanent de la seva vida i testimoni martirial.

L’acte central d’aquest XV aniversari, ha estat l’Eucaristia d’Acció de Gràcies precedida del res del Rosari, dirigit per l’Hospitalitat de Lourdes en la seva Eucaristia mensual. Fou presidida pel vicepostulador de la Causa Mn. Gerard Soler i concelebrda per Mn. Joan R. Ezquerra, director de la Comissió de les Causes dels Màrtirs de Lleida i Mn. Josep Martí.

Durant la celebració es tingué un record per les víctimes de l’atemptat de Madrid, al celebrar-se aquets mateix dia el XII aniversari d’aquell trist succés, pregant alhora per la pau al món, per a que desapareguin les guerres i el terrorisme, en el Dia Mundial contra la Violència.

A la celebració hi foren presents tres nebodes del Beat, que es traslladaren a Lleida des de Saragossa on resideixen, per tal d’assistir a l’Eucaristia pel seu oncle màrtir i Beat. Així ho féu sempre la seva germana Maria, fins la seva mort l’1 de gener de 2015. La celebració com es costum va cloure amb la veneració de la relíquia del Beat, mentre els fidels que ompliren el temple cantaven els Goigs en la seva lloança.