La Delegació de Catequesi amb l’Arxiprestat de Gardeny van organitzar el 7 de març un recés de catequistes a la Parròquia de Sant Ignasi de Loiola de Lleida, sota el lema Contemplatius en l’acció, que va estar dirigit pel pare Joan Suñol, sj. 

El recés es va dividir en 4 reflexions: 

El valor major: connectats internament amb Déu. Tota situació és un encontre amb Déu. Encara que hi ha moments de fallida, Déu vetlla per nosaltres (Lc 12, 22-31).

Per una pregària contemplativa en l’acció: l’atrafegament (Lc 10, 38-42). Quan Jesús parla, s’ha d’escoltar. No hi ha res més actiu que el verb de Déu. Una altra relectura del bussi de Marta i Maria. 

Amor com a àmbit d’una pregària contemplativa en l’acció (Mc 9, 2-10). Jesús entra dins nostre, ens hem de deixar amarar dels seus favors i que les persones del voltant també han entrat. 

Transmissió de la fe connectant amb el Senyor, revisant el nostre “valor major”. La relació d’amor amb Déu sempre la transmetem, però cal revisar-la perquè no sigui que a les coses relatives li donem un valor absolut. (Mt 19, 16-29).

Els catequistes van sortir satisfetes després del temps de pregària íntima amb Jesús. 

Trini Catalán

Delegada de Catequesi de Lleida