El Convent de Santa Clara, situats al cor de la ciutat de Lleida, ha tornat a obrir les seves portes oficialment el 14 de març, ara com equipament cultural, després d’haver estat sotmès a un procés de rehabilitació.

A l’acte hi hi han assistit una representació de germanes clarisses del convent del Sant Crist de Balaguer, on es van traslladar les de Lleida quan es va tancar la casa a principis de la dècada dels 90 del segle passat; mentre que la diòcesi ha estat representada per Mn. Xavier Jauset, rector de la parròquia del barri on hi ha el convent, i Mn. Joan Mora.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha explicat que el convent s’ha vinculat a l’activitat cultural i social de la ciutat, sent la seu de tres entitats de referència com són l’Escola de Música del Sícoris, la Coral Shalom i els Castellers. A més, ha afegit que quan s’hagi concertat amb la Generalitat, s’obrirà un Centre de Dia. La recuperació del convent ha inclòs el condicionament dels jardins, que podrà gaudir els veïns i tota la ciutat.

El Convent de Santa Clara és un edifici construït el 1733 amb materials provinents de l’antiga església de Sant Francesc i que està catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local al Catàleg i Inventari dels elements d’interès històric, artístic i arquitectònic de la ciutat de Lleida.

El recuperat convent de Santa Clara és un espai de 1822 metres quadrats. Les obres han consistit en la reforma de les dues ales que configuren l’edifici, que té forma de L, rehabilitant les façanes, cobertes i els sostres intermitjos, alhora que s’han adequat tots els interiors mantenint la composició original de tot el conjunt, amb les garanties d’estabilitat, funcionament i nous usos requerits. A més, s’ha realitzat l’adequació dels antics horts com a plaça i espai d’ús públic, conservant l’arbrat existent.

Més fotos en aquest enllaç.