La Catedral de Lleida ha donat a conèixer els actes de culte que acollirà amb motiu de la Setmana Santa 2015, que començaran el pròxim Diumenge de Rams, 29 de març, i clouran el Diumenge de Pasqua, 5 d’abril.

La Benedicció de Rams i la Missa concelebrada de les 12 del migdia, que presidirà el bisbe de Lleida, Mons. Joan Piris, seran els actes centrals del diumenge 29 de març, amb els quals comencen els actes litúrgics de Setmana Santa a la Catedral. Però el mateix dia i també en el mateix temple, hi haurà dues eucaristies, una a les 10 del matí i, l’altra, a dos quarts de 8 de la tarda.

El Dimarts Sant, 31 de març, hi haurà un altre moment important per l’Església de Lleida, amb la Missa Crismal que presidirà el bisbe Joan, a les 7 de la tarda, després de la celebració comunitària de la Penitència, que tindrà lloc a les 18.15 hores.

A les 10 del matí del Dijous Sant, 2 d’abril, hi haurà l’Ofici de Lectura i Laudes a la Catedral, mentre que a les 8 de la tarda, Mons. Piris presidirà la Missa vespertina del Sant Sopar del Senyor. A les 9 del vespre, hi haurà l’Hora Santa, a la capella del Santíssim.

El Divendres Sant, 3 d’abril, després de l’Ofici de Lectura i Laudes, de les 10 del matí, se celebrarà el Viacrucis, a les 10.30 hores. Per les 7 de la tarda està prevista la Celebració de la Passió del Senyor.

També a les 10 del matí del Dissabte Sant, hi haurà Ofici de Lectura i Laudes. Serà a les 11 de la nit quan el bisbe Joan presidirà la concelebració de la Solemne Vigília Pasqual i l’Eucaristia.

El Diumenge de Pasqua, el Bisbe de Lleida presidirà a les 12 del migdia la Missa a la Catedral, que també acollirà dues celebracions eucarístiques més, la de les 10 del matí i la de dos quarts de 8 del vespre.