El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Obertura de l'Any Jubilar Mercedari a la presó de Lleida

El passat 10 de febrer el Centre Penitenciari de Ponent va acollir l'Obertura de l'Any Jubilar Mercedari amb el lema '800 anys al servei de la Llibertat'. A l'acte va assistir el Bisbe de Lleida, Salvador Giménez, els capellans del centre, novicis de Sant Ramon, voluntaris de la Pastoral Penitencia i l'Obra Mercedària, interns, funcionaris i autoritats de la presó.

Va ser un moment emotiu per commemorar aquest gran esdeveniment per l'Orde de la Mercè. Els anys de servei i atenció pastoral en aquest centre penitenciari es van veure agraïts amb la presència i la participació de moltes persones. La lectura del missatge del Papa Francesc, l'Apertura de la Porta '800 anys per la llibertat', trencar les cadenes i esclavituds actuals, pintades en papers que els interns van trencar ha estat el millor exemple de jubileu o agraïment.

El Bisbe Salvador va recordar la tasca dels mercedaris a través de la història i com avui responen a noves esclavituds físiques, psicològiques i espirituals, i ens anima a seguir en aquesta tasca del servei redemptor. El compromís mercedari queda com itinerari per portar-lo endavant, oferint una atenció de llibertat i redenció. En acabar l'Eucaristia va tindre lloc un petit refrigeri pels assistents.

P.José Leonardo Sánchez.
Capellà del Centre Penitenciari de Ponent i Delegat de Pastoral Penitenciaria de Lleida