L’Acadèmia Mariana va acollir el passat 6 de febrer la cloenda de l’Any de la Vida Consagrada amb la participació del bisbe Salvador i en la que l’Any de la Misericòrdia hi va tenir un paper protagonista.

Després de l’acollida dels participants, Mons. Salvador Giménez va impartir una conferència sobre l’any de la Misericordia i va destacar que “el Papa, que encarna el missatge de l’evangeli amb una credibilitat impressionant, ha convocat un any de la misericòrdia, en el que vol treure l’Església al carrer i posar-la en estat de missió a través de la forma més didàctica i efectiva: l’amor al proïsme. Jesús està present allà on hi ha els pobres, ha dit en el seu viatge a Àfrica i a la Casa de Caritat a Nalukolongo (Uganda).”

Després d’una petita pausa va ser el torn del treball en grup on van sorgir diferents aportacions entre les que recollim les següents:

“Aquest any dedicat a la Vida Consagrada ha estat un toc d'atenció per als qui hem fet aquesta opció. Ha estat un temps d'oportunitat per repassar la nostra persona amb el suport de les idees donades pel Papa. Tots hem de sentir-nos implicats, tant comunitàriament com personalment”.

“Si enllacem tot això amb l'any de la Misericòrdia, té un encaix que entra dins de la nostra vitalitat i felicitat, per a nosaltres i per als que tenim al nostre costat o en perifèries, buscant misericordia”.

“Creiem que ha crescut la consciència de la Vida Consagrada, sobretot en els mateixos consagrats; però també amb persones de fora, encara que de vegades es fixen més en allò que fem, però no tant en per què o fem o com ho vivim”.

“Com a religiosos i religioses hauríem de ser més contemplatius, és a dir, veure més el que succeeix al nostre entorn, per tal que els nostres germans i germanes –tant consagrats, com no, i sobretot els necessitats– es sentin estimats en ser acollits i escoltats i, en notar que “compatim” amb ells les seves necessitats, els pugui arribar a través nostre la compassió i la misericòrdia de Déu, el nostre i el seu Pare”.

Una eucaristia presidida pel bisbe de Lleida als peus de la Verge Blanca va cloure la jornada per donar pas a un dinar de germanor.