El diumenge 12 de novembre, el G. Pere Castanyé ha fet la professió perpètua com a germà marista a la parròquia de Sant Pau, al barri de la Mariola de Lleida. Allà és on viu amb la comunitat de germans i on du a terme la missió marista dia a dia, compromès amb els projectes socioeducatius que els maristes portem a la capital del Segrià.

La celebració ha estat entranyable, senzilla, participativa, alegre i amb l’esperit de família característic.

En Pere ha estat acompanyat per un munt d’amics, familiars, companys de feina i germans de la congregació. Han vingut de molts llocs de Catalunya, especialment d’allà on ha compartit part del seu camí com a germà marista al llarg dels anys. El germà provincial de L’Hermitage, el G. Pere Ferré, ha acollit els vots emesos en nom del germà Ernesto Sánchez, nou Superior general.

S’han succeït paraules sinceres d’agraïment i d’encoratjament. Paraules d’alegria, emotives i plenes d’esperança. El desig que la vida del G. Pere Castanyé continuï sent un testimoni profètic dels valors de l’evangeli en el món; per a una societat assedegada de gestos de generositat i d’entrega; gestos que ens apropin a la justícia global i que ens anunciïn que el Regne de Déu ja és aquí. La comunitat marista està de festa. Els Maristes, germans i laics, tenen un bon motiu d’agraïment pel que s’ha celebrat al barri de la Mariola.

Mira aquí el vídeo de la professió perpètua.

Font: Maristes Catalunya