El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Religiosos i religioses del Bisbat de Lleida celebren la jornada mundial de Vida Consagrada

El passat 3 de febrer vam arribar al Monestir del Sagrat Cor de Jesús, religiosos/as de diferents comunitats de Lleida, desitjosos de compartir entre nosaltres i amb les carmelites d'aquesta comunitat.

El lema de la jornada era 'La vida consagrada trobada amb l'amor de Déu'. La trobada va començar amb la celebració de l'Eucaristia presidida pel Bisbe de Lleida, Salvador Giménez, acompanyat pel Pare Jesús Sans i el P. Ángel Briñas. Tota la celebració va ser compartida, pels assistents, i les Germanes Carmelites: cants, oracions i moments de silenci i en acabar la Missa com era el dia de Sant Blai unes famílies i les germanetes van presentar aliments que el Senyor Bisbe va beneir. Són sentiments de fe que a través dels anys es van repetint.

Després de l'Eucaristia, la Mare Priora ens va donar la benvinguda i les gràcies per la nostra presencia en dia tan memorable, també una altra germana ens va parlar del seu carisma. A més va ressaltar les paraules de Santa Teresa quan va dir que no volia només monges sinó també ermitanes i que romanguessin dins de l'Església. A més, va dir que elles amb el seu silenci, sacrifici i oració tenen present i demanen per les necessitats de l'Església Universal.

A l'homilia el Bisbe Salvador va fer referència a la primera lectura (1 Re 3, 4-13) "Concedeix, doncs, al teu servent, un cor atent per jutjar al teu poble i discernir entre el bé i el mal". També va recordar a la Mare Teresita i al Pare Joan Suñol que van morir l'any passat. A més, va insistir en la capacitat d'escolta que hem de tindre els consagrats i en l'oració per les noves vocacions sacerdotals i religioses.

La importància de la trobada que només pot donar-se des de l'atenta escolta a Déu en l'oració, en escoltar al germà, en la comunitat i en el nostre món amb set de Déu. Tot això ho vam poder meditar al llarg temps que van tindre d'oració personal.
Un cop acabada l'oració per l'Església van passar a diferents sales, per grups o de forma individual, van anar parlant amb les germanetes carmelites al locutori.

Uns moments en els quals van veure la grandesa i amplitud de l'Esperit de Déu.
Un cop acabada la visita amb les germanes al locutori i compartir entre nosaltres ens van acomiadar, amb l'esperança renovada que camina cap a la plenitud.

Mª Ángeles Gonzalo hc