El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

La Paeria i la Fundació Jericó signen el contracte per la gestió de l’alberg

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, juntament amb la representant de la Fundació d’Atenció a Persones Desprotegides de la ciutat de Lleida, Montserrat Segon, han signat el dimarts, 10 de febrer, el contacte i l’ampliació de les places residencials per a persones sense llar a l’Hostal Jericó, que fa les funcions d’alberg municipal.

En aquests moments s’han sumat 14 places més a les 16 places què es disposava en el marc del Servei Residencial d’Urgència i s’ofereixen 30 places denominades fixes i complementàries per a persones sense llar i a persones derivades de situacions d’emergència com enfonsament d’algun habitatge, incendis, etc. A aquestes places cal sumar la disponibilitat total de l’Hostal Jericó, que pot acollir més de 112 persones en aplicació de programes com l’Iglú.

L’alcalde ha recordat que la gestió d’aquest espai fou objecte de concurs públic i li fou adjudicat “per la seva capacitat de fer bé les coses a la Fundació Jericó”.

Per la seva banda, Mossèn Joan Mora, en representació de la Fundació d’Atenció a Persones Desprotegides de la ciutat de Lleida, ha explicat que des de la gestió “es té especial cura de la dignitat de la persona i es fa l’esforç per acollir-los i a poc a poc remuntar-los”. 

Entre les persones que s’acullen a l’alberg municipal destaquen les derivades del Pla Iglú, la campanya 2014-15 es va obrir el passat 24 de novembre. La nit de diumenge a dilluns, fou la de més ocupació des de l’inici de la campanya, el Pla Iglú estava activat en fase 1 Pla de prevenció de gelades i nevades en fase d’alerta i van allotjar-se 131 persones, 119 del pla Iglú.

Cal destacar així mateix que l’alberg municipal  ofereix un servei d’entrepans diaris i se n’ofereixen una mitjana de 150. També se serveixen àpats calents, que en l’actualitat són entre 88 dinars i sopars cada dia de l’any.