El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

El cicle de Nadal 'Josefina Barreu' de Sant Martí compleix 50 anys

El local parroquial de la parròquia de Sant Martí de Lleida, ubicat al carrer Camp Mart número 22, acollirà a partir de les cinc de la tarda d'aquest dimecres 13 de desembre, una nova edició del "Cicle de Nadal Josefina Barreu", que enguany arriba al seu 50 aniversari.

El Cicle, amb dos dies de duració (13 i 14 de desembre), pretén oferir una preparació cristiana del Nadal, mitjançant diverses activitats com xerrades entorn del Misteri del Naixement de Jesús, tallers de cuina i guarniments nadalencs, a més a més d'una acció solidària per tal de recaptar diners mitjançant un sorteig, que seran destinats a entitats de caritat i solidaritat.

Aquest Cicle de Nadal fou creat l'any 1967 per la senyora Josefina Barreu que dóna nom a l'activitat, en record d'aquesta activa feligrès de la parròquia de Sant Martí i membres actiu de diversos moviments d'apostolat del nostre bisbat, destacà però per la seva activitat com a presidenta de les Dones d'Acció Catòlica i dins de l'àmbit de la solidaritat com a presidenta de Mans Unides d'ajuda al Tercer Món.

Fidel i modèlica veïna del barri de Jaume I, hi té dedicada la plaça de l'entorn de l'església romànica de Sant Martí Vell, inaugurada l'any 2012, com a homenatge a la seva acció veïnal i solidària, en una vida exemplar com a ciutadana i cristiana. El Cicle, actualment està coordinat i dirigit per la seva filla Conxita Cavero i Margarita Peralta, que l'ha portat a terme en aquests darrers anys.