El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

La Coral Maristes canta a Praga

La primera setmana de juliol, de l'1 al 5, la Coral Maristes Montserrat de Lleida ha visitat Praga. El viatge, programat arran del quinzè aniversari de l'entitat coral de Ponent, ha comptat amb visites i descobertes de Praga i la ciutat de Cesky Krumlov, molts moments de grata convivència entre cantaires i, evidentment, amb molta música.

En aquests cinc dies, els entranyables carrers i places de la capital de Txèquia han esdevingut escenaris improvisats de la Coral. Fins i tot cantaren a la zona d'embarcament de l'aeroport, aprofitant un dels pianos que hi ha d'ús públic.

El moment més emblemàtic, però, fou el concert a l'església de Sant Tomàs on les veus es van fusionar amb una orquestra de cambra del país eslau. Una hora i mitja de música culta que embadalí el públic i va corprendre, també, els mateixos cantaires. Dos músics lleidatans de prestigi han estat els amfitrions: la mezzosoprano Marta Infante i el violinista Eduard Garcia. 

La Coral Maristes Montserrat, dirigida pel Gerard Riu i Garcia, va néixer la tardor del 2001. Actualment compta amb 90 veus, fet que la converteix en el cor més nombrós de la ciutat de Lleida. La Coral és a més una entitat dinàmica com ho demostra l'organització anual de la trobada Lleida Canta que aquesta primavera ha reunit mil cantaires a l'Horta de Lleida.