El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

La Catedral de Lleida acull la Missa i l'ofrena en honor a Sant Anastasi

Lleida s'ha bolcat aquest dijous en la celebració dels actes en honor a Sant Anastasi, patró de la ciutat que, malgrat la pluja ha aplegat centenars de lleidatans i lleidatanes.

El paer en cap, Àngel Ros, i la Corporació Municipal han assistit als actes, que han començat amb el seguici d'anada a ofici, des de la plaça de la Paeria fins a la Catedral. En l'anada, han estat acompanyats pels gegants de la ciutat, els Macers, la Bandera, les pubilles, els Heralds i Signífers amb el Penó i les Trampes i, finalment, la Banda Municipal.

El seguici ha donat pas a la Missa solemne en honor al patró, que ha presidit el bisbe de la Diòcesi, monsenyor Salvador Giménez. En l'eucaristia, amb el Petit Cor de la Catedral de Lleida, s'han cantat els antics goigs en lloança a Sant Anastasi. Mentrestant, els diferents grups culturals participants s'han concentrat a la plaça de la Catedral, perquè en acabar la missa, hi ha hagut una ballada conjunta de tots els elements i els balls del seguici quan surt la imatge del sant. Cada any és portada per una entitat diferent. Enguany, l'encarregada de fer-ho ha estat l'Associació Lleidatana d'Handbol.

Posteriorment, la pluja ha obligat a seguir tots els actes previstos a la Catedral, on s'ha realitzat la tradicional ofrena floral al patró de la ciutat, iniciada per les pubilles, representant tots els barris, que han mostrat el seu agraïment i respecte vers el sant i li han demanat la seva protecció. Seguidament, les entitats culturals i associacions i tots els lleidatans que s'han volgut sumar han participat en la tradicional ofrena de flors, mentre la Banda Municipal de Música de Lleida, sota la direcció d'Amadeu Urrea, ha amenitzat l'esdeveniment.

El paer en cap i la regidora de Cultura han lliurat una reproducció de la figura de Sant Anastasi al bisbe i a l'Associació Lleidatana d'Handbol, com a portadores d'enguany del sant. Les pubilles han iniciat l'ofrena i  han seguit les entitats i la ciutadania que ha volgut dipositar les seves flors al sant. Com és habitual, quan s'han acabat les ofrenes, s'ha traslladat la imatge del patró a l'interior de l'església de Sant Joan.