El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Catolonia Sacra organitza una ruta pels 'Fars de Ponent'

Catalonia Sacra estrena una nova activitat a les terres de Lleida i ho fa per donar a conèixer un patrimoni molt desconegut: «Els fars de ponent». El dissabte 13 de maig, el Dr. Isidre Puig serà l’encarregat de guiar aquest itinerari que farà parada als imponents temples parroquials de La Granadella i Maials. 

Aquesta visita inicia les activitats proposades pel Bisbat de Lleida aquest curs 2017 dins de la programació cultural de Catalonia Sacra. Aquesta és una de les poques ocasions per fer una visita guiada i amb detall d’aquests dos temples de Ponent. La inscripció per conèixer aquestes dues imponents esglésies es pot fer al correu reserves@cataloniasacra.cato al 693720202. Aquesta visita és matinal i tindrà sortida de La Granadella. 

Aquesta però no és l’única activitat de Catalonia Sacra prevista per les pròximes setmanes. El diumenge, 21 de maig, s’ha programat una visita guiada a la Catedral Nova de Lleida que se centrarà en la cripta, un dels aspectes que es coneixen poc de la seu lleidatana. 

Entre les seves peculiaritats més poc conegudes hi ha les funcions i els usos dels soterranis. Amb aquesta visita, Catalonia Sacra proposa als visitants descobrir la cripta, la sala de les calderes i la carbonera. La visita permetrà conèixer tres espais força desconeguts fonamentats en la roca, en el primer dels quals van descansar les despulles del rei Alfons el Beninge, la seva esposa Elionor i el seu fill Ferran. L’activitat començarà a les 11 del matí i és gratuïta, però per qüestions d’aforament és obligatòria la reserva prèvia al correureserves@cataloniasacra.cat