El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Llardecans celebra la festivitat de la Mare de Déu de Loreto

Llardecans va celebrar el passat 10 de desembre la Festa de la seva Patrona, la Mare de Déu de Loreto. Ho va fer amb una eucaristia a la capella-santuari del poble, presidida per Josep Maria Cebrià, fill de Llardecans

i rector de la parròquia i concelebrada per Mn. Francisco Ribas, arxiprest del Baix Segre i rector de les parròquies de Serós, Aitona, Massalcoreig i La Granja d'Escarp. La capella, com ja és tradicional cada any, estava plena de gom a gom, de vilatans i fidels dels pobles veïns i de la ciutat de Lleida.

Tots els feligresos han pujat a venerar la Mare de Déu de Loreto al seu cambril després de l'Eucaristia i de que el Cor de romanès catòlic interpretés la Salve.
Aquest any han encapçalat la veneració l'hereu i les pubilles. A continuació, ho han fet joves del poble que es preparen per rebre, el mes vinent de juny, el sagrament de la confirmació.

Es preparen per donar un sí a viure l'evangeli i els seus valors, a seguir el camí de Crist, i seguint aquest temps d'advent de preparació pel Nadal. Aquests joves s'han desprès del seu temps, per pensar en els altres, en els nens/es que tenen al seu costat i més desafavorits.

Per això, cadascun d'ells ha elaborat un pastís que després han venut a la sortida de missa a la gent del poble, amb el lema 'cap nen/a sense joguina'. Els diners que  han recaptat, seran pel projecte que els salesians tenen a la ciutat de Lleida pels infants.