El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Finalitza l’exposició Màrtirs del Segle XX

El passat diumenge 8 de desembre, coincidint amb la festivitat de la Immaculada Concepció, el bisbe Joan va cloure l’exposició Màrtirs del Segle XX, instal·lada des del 4 d’octubre a la Catedral amb motiu de la beatificació de 95 màrtirs vinculats a la diòcesi de Lleida.

Durant l’homilia de la missa que va precedir l’acte, el bisbe Joan es va referir a Maria com a portadora d’una vida nova a la qual tots podem col·laborar, alhora que feia una comparança entre la seva figura i la d’Adam, quan Déu els pregunta per qui són i on són. Mentre un es gira d’esquena, Maria respon ésser l’esclava del Senyor. Dues actituds que ens haurien de fer reflexionar.

El bisbe Joan també va fer una referència a l’exhortació apostòlica Evangelii Gaudium, per referir-se a l’exemple dels beats, als quals va demanar la seva intercessió per tots nosaltres.

A continuació, el delegat de Patrimoni Artístic del Bisbat, Ximo Company, va tenir unes paraules per referir-se als 95 beats, una paraula que vol dir feliç. Una felicitat de la qual gaudiran al trobar-se cara a cara amb Déu.