El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Juniores de les Germanetes dels Ancians Desemparats visiten Aitona

Un total de 24 juniores de la Congregació de les Germanetes dels Ancians Desemparats procedents de diferents països i continents, van passar per Aitona el passat mes de juny per visitar i venerar els llocs on va néixer i va viure els seus primers anys Sta. Teresa de Jesús Jornet Ibars, la seva Mare Fundadora.

En concret van visitar la seva casa natal, acabada d'inaugurar el passat 9 de gener i que evoca en gran mesura la seva infància, joventut, trajectòria espiritual, manera de viure i costums de l'època; l'ermita de Sant Joan de Carratalà i la Parròquia de Sant Antolí on ella va ser batejada el 10 de gener de 1843 i on va rebre el sagrament de la Confirmació el 1849.

L'itinerari inclou també els llocs d'Aitona relacionats amb el Pare Palau, especialment la seva casa natal i la cova on es retirava per tractar tot sol amb Déu, ja que el seu influx va ser molt important en la nena Teresa. El Pare Francesc Palau i Quer era germà de l'àvia materna de Teresa Jornet.

Amb aquesta visita, aquestes Germanes que es preparen a la Casa Mare de València durant un any per a la Professió Perpètua, tracten de conèixer i aprofundir en l'origen i carisma de Teresa Jornet Ibars, la seva fundadora.

D'Aitona es van traslladar a Barbastre per visitar la catedral, lloc on es va celebrar la fundació de la Congregació el 27 de Gener de 1873, i posteriorment van passar per Osca i Sigüenza (Guadalajara) per venerar el lloc on va néixer, va viure i va morir el seu fundador: Saturnino López Novoa.