El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

La Confraria de Montserrat aprova els seus estatuts amb l’ajuda de la Secretaria General

El Secretariat de Congregacions, Confraries i Germandats, de la Diòcesi de Lleida i la Secretaria General del Bisbat de Lleida, ajudaran a totes aquestes entitats (associacions provades de Fidels) que ho sol·licitin, a la seva regularització,...

tant en estatuts, com per la incorporació al Registro de Entidades Religiosas del Ministerio de Justicia. 

De fet la Confraria de la Mare de Déu de Montserrat ja ha renovat els seus estatuts amb la col·laboració de la Secretaria General com van aprovar en la seva primera Assemblea General de confrares celebrada la setmana passada.

La Secretaria General del Bisbat de Lleida informa que aquelles entitats que ja estiguin inscrites, a més, tenen l'obligació de mantenir les seves dades registrals al dia, per poder seguir gaudint de CIF ser considerades entitats amb finalitats religioses, per part de l'Administració.

La Confraria de la Mare de Déu de Montserrat de Lleida, va celebrar el matí del dissabte 4 de març a les dependències de l'Acadèmia Mariana i amb una bona assistència de confrares, la seva primera Assemblea General de confrares, després de l'aprovació dels nous Estatuts que regiran a partir d'ara la Confraria lleidatana de "La Moreneta".
 

L'assemblea va ser presidida per Josep Estruch, president de la Confraria, juntament amb el consiliari Mn. Xavier Batiste, acompanyats d'altres membres de la Junta Directiva. Cal ressaltar la presència del bisbe de Lleida, Mons. Salvador Jiménez Valls, que va voler participar en l'Assemblea i donar així explícit suport a la Confraria.
Un dels punts destacats de l'ordre del dia va ser la presentació dels nous Estatuts: "El fet de poder disposar d'uns Estatuts era un anhel de la confraria des de fa molt de temps. Amb els nous Estatuts es pretén donar major vitalitat i rellevància a la Confraria, adaptant-la als nous reptes de la societat i l'Església. També es consideraven necessaris per a normalitzar la vida de la confraria en l'àmbit legal", ha explicat el president Josep Estruch.

Cal destacar, que ha estat la Confraria de la Mare de Déu de Montserrat la primera associació religiosa del bisbat de Lleida que ha procedit a la redacció i aprovació d'Estatuts, seguint i aplicant la nova directriu que a partir d'ara se segueix en aquesta qüestió. En aquest sentit, el president va agrair la col·laboració del bisbat de Lleida pel seu suport i consell; i molt especialment al seu Secretari general i canceller Mn. Victor M. Espinosa, que ha estat seguint en primera persona tot el procés.
Com és preceptiu en els Estatuts, els membres de la Junta Directiva havien de ser ratificats en l'Assemblea General. La secretària, Gemma M. Naranjo, va presentar els seus membres als confrares assistents, que van aprovar i ratificar la composició de la Junta.
En un altre punt de l'Ordre del dia es va descriure les activitats previstes per l'any 2017, destacant-ne la commemoració dels 70 anys de Romeria a Montserrat, fet molt rellevant per la Confraria i també molt valorat pel monestir de Montserrat. Tanmateix la Romeria d'aquest any tindrà un sentit especial, havent previst algunes activitats extraordinàries per tal de celebrar aquest aniversari. Així, cal destacar l'acte commemoratiu que tindrà lloc el dijous 20 d'abril, a dos quarts de vuit del vespre, al paranimf de l'Acadèmia Mariana amb el títol: "70 anys de Romeries a Montserrat, records i vivències" . Ja en el mes de maig, passada la festa de la Patrona del 27 d'abril, tindrà lloc una taula rodona amb el títol: "Romeria: camí cap a on i per a què?", a càrrec de Mn. Ramon Prat, director de l'IREL i del P. Joan Mª Mayol, rector del monestir de Montserrat i responsable de les romeries. L'acte tindrà lloc el divendres 19 de maig, a les 7,30 de la tarda a l'Aula Magna de l'IEI.

L'Assemblea va aprovar també el pressupost de la Confraria per aquest any 2017, per cloure-la tot seguit amb les paraules del bisbe Salvador, encoratjant als confrares a vitalitzar la Confraria en tots els seus aspectes, però molt especialment en el vivencial de la fe en Jesús, seguint el model i exemple de Maria.