Cada any els Agents de Pastoral de la Salut del Servei Religiós de l’hospital Arnau de Vilanova preparem les festes de Nadal amb diferents activitats com l'entrega de la felicitació als ingressats, el concert de Nadales per les diferents plantes, la Missa del Gall i la visita dels Reis de l’Orient.

Entre totes les activitats destaquem la felicitació dels nens als pacients ingressats. Els professors expliquen als alumnes la realitat de la malaltia i se’ls fa veure que molts no poden passar aquestes festes tan familiars a casa a causa de la malaltia i que les passaran a l’hospital. Se’ls convida que facin una felicitació adreçada a un malalt que no coneixen però que li pot fer molta il·lusió.

Aquest any han realitzat aquestes felicitacions els alumnes del col·legi Santa Anna de Lleida. Ens han fet arribar unes quatre-centes felicitacions. La setmana abans de Nadal els Agents de Pastoral de la Salut les van entregar a tots els malalts ingressats a l’hospital.

Des del Servei Religiós de l’Arnau agraïm de tot cor al col·legi “Santa Anna” les felicitacions tan ben il·lustrades fetes pels alumnes. Aquest gest senzill, com és una felicitació, feta amb il·lusió i delicadesa, va arribar al cor de tots els malalts i dels qui les vam entregar, i ho volem compartir amb joia i emoció amb vosaltres.

Gràcies als alumnes del col·legi Santa Anna per fer possible que pensar en els altres, i més quan parlem de malalts, ajuda ja des de petits, a conscienciar-nos que dedicar un temps de la nostra vida als altres és el millor regal que podem fer a Déu i a tota la humanitat.

També volem fer un reconeixement especial a la Coral Clamor de Soses que des de fa 31 anys es passen tota la tarda de la vigília de Nadal cantant nadales per totes les plantes d’hospitalització i solemnitzen la Missa de Gall. La coral, dirigida per Iolanda  Dolcet i Cristina Casals al piano, va interpretar peces que formen part del cançoner popular com, Adeste Fideles, El  Noi de  la Mare, Els Àngels a la Glòria i Fum, Fum, Fum, entre d’altres. Els agraïm, en nom de l’Hospital i dels malalts, el sacrifici que fan, any rere any. Que Déu els hi recompensi i que ho puguin fer molts més anys com un signe d’amor als malalts i al Jesús nascut a Betlem.

Una altra activitat d’aquestes festes fou la visita dels Reis Mags d’Orient a l’hospital. El matí de la vigília de Reis van visitar a tots els nens ingressats a pediatria i a maternitat i els van entregar un regal. A la una del migdia es va fer la recepció a la sala d’actes. El cap de guàrdia en nom de l’hospital els donà la benvinguda. Tot seguit van fer l’entrega dels regals al fills i filles dels treballadors de l’hospital.

Servei Religiós de l’hospital Arnau de Vilanova.