Els religiosos/es del Bisbat de Lleida, a l'inici de curs organitzem un dia de convivència per  pregar, gaudir de la natura, compartir vivències, etc. Aquest any hem visitat el santuari del Sant Dubte d’Ivorra, l’església d’Ivorra i el santuari de Sant Ramon Nonat.

La visita al Sant Dubte s’inicià a l’esplanada del santuari, on ens rebé el rector de la parròquia, Mn. Fermí Manteca i ens explicà amb precisió i detalls la història del santuari i el miracle del Sant Dubte. Fou una excel·lent catequesi sobre l’Eucaristia com a font de vida, així com l’explicació del Crist ressuscitat que presideix l’altar del santuari.

El poble d’Ivorra actualment està situat al cim d’un turó, on es pot contemplar i gaudir de l’encant dels Pirineus catalans. La Sra. Conxita, veïna i coneixedora de la història del poble i de la parròquia ens acompanyà tot fent un recorregut pels antics carrers i edificis.

A l’església parroquial vàrem poder veure el reliquiari gòtic, on es guarden les relíquies, així com el retaule gòtic i una imatge de la Mare de Déu en fusta policromada del segle XIII. Tot seguit va tenir lloc la celebració de l’Eucaristia, presidida pel delegat de religiosos/es del Bisbat de Lleida, Toni Riera sj. Moment per donar gràcies a Déu i compartir la pregària.

El dinar, preparat al local social del poble, fou moment de gaudir i compartir tanta riquesa rebuda amb les explicacions i vivències de Mn. Fermí i la Sra. Conxita.

A la tarda vàrem visitar el santuari de Sant Ramon Nonat. Els PP. Mercedaris ens acompanyaren tot explicant la història del santuari i ens donaren a conèixer la missió de la comunitat.Un dia molt intens i de moltes vivències, on gaudirem de l’art, natura, història i bona convivència. Donem gràcies al Senyor pel dia tan esplèndid que hem tingut i per les persones que ens han acompanyat.

Pilar Figuerola da