El Facebook del Bisbat de LleidaEl Twitter del Bisbat de LleidaEl Google Plus del Bisbat de LleidaEl RSS del Bisbat de Lleida

Jornada de Pastoral Penitenciaria del Bisbat de Lleida

Dissabte proppassat, dia 9 de maig, es va celebrar als locals de la Parròquia de La Mercè de Lleida, la 17ena. Jornada de Pastoral Penitenciària. Va ser una  Jornada molt concorreguda,  d’un gran nivell de comunicació d’experiències de cors i ments, envers els que són els més pobres d’entre els pobres, i així autèntica garantia, respecte el Crist, de la nostra misericòrdia. 

La primera comunicació va ser feta per Ramon Prat, vicari general de la Diòcesi. Ens va oferir, amb el seu llenguatge, tan escaient, cóm acompanyar les ferides personals, així com comunitàries. Sempre, clar, a la llum de l’Evangeli. Això necessita, només es pot fer, des de la nostra mirada interior, el nostre silenci, la nostra compassió, la nostra misericòrdia. Aquest silenci que escolta la Paraula, que com que estava en el Principi, ja la tenim en el més pregon de la nostra existència.

També José Miquel Turmo, secretari tècnic de la presó Ponent, va esgrunar com es fa l’itinerari de presó i dels presoners, que com el Crist, en el seu viacrucis, passa per totes les vicissituds jurídiques, de l’entrada i l’estada, i el més important, de la sortida!, d’aquesta presó. Així és com tots ens fem presoners i alliberats en Crist, com diu l’ Apòstol. Seguint, l’Agustí i la Pilar, que esperen el que esperem tots, aquesta alliberació, van confirmar definitivament que els fruits del seu voluntariat són ja de Déu, perfum adorable.

El bisbe Salvador va compartir amb nosaltres la seva joia per aquesta riquesa de la Diòcesi.

Cándido Sánchez. Delegat de Pastoral Penitenciaria del Bisbat de Lleida