Malgrat les previsions de pluja, 1200 pelegrins s'han enfilat aquest cap de setmana a l'emblemàtica muntanya de Montserrat amb motiu del Pelegrinatge de Maristes Catalunya. És una activitat organitzada per...

 

les diferents escoles i obres socials maristes del país, un projecte que suma infants, joves, educadors, antics alumnes i famílies. És un esdeveniment tradicional en l'agenda del curs que engloba diferents valors: excursionisme, natura, família, espiritualitat, repte esportiu i equip.

Els centres Obert Pas a Pas i Calidoscopi i el Col·legi Maristes Montserrat de Lleida van oferir 4 rutes. La dels Intrèpids sortí de Lleida ciutat en bicicleta per resseguir el camí ignasià fins al santuari de Montserrat. La Familiar pujà pel camí vell de Collbató, la de Desnivell s'enfilà fins al mirador de Santa Magdalena, mentre la ruta Aventura passà pel cim de Sant Jeroni.
Totes les rutes coincidien a les 8 del matí a la plaça del monestir per compartir esmorzar amb la resta de pelegrins de Catalunya. Després, la basílica s'omplí de gom a gom de pelegrins amb fulards blaus per celebrar l'eucaristia amb la comunitat benedictina. Entorn la taula agraírem els 200 anys de la promesa de Fouviere, en la qual joves sacerdots encomanaren la seva missió pastoral a Maria. Aquesta promesa als peus de la Verge de Fourviere, a Lió, originà poc temps després la família marista.
La pluja anunciada va fer acte de presència just en sortir de la missa, fet que no va deslluir pas el Pelegrinatge 2016.