Uns quaranta voluntaris que han col·laborat amb el projecte de les Llars del Seminari es van trobar el 7 de maig a la terrassa d'aquests habitatges socials per fer una mica de balanç i per explicar les seves experiències.

Un representant de cada comissió va intervenir per posar en comú tot el que s'havia fet fins aquell moment amb la voluntat que sigui un punt i a part i que al més aviat possible les primeres famílies puguin residir a les Llars.

Algunes de les frases destacades de les intervencions van ser "de la suma de les limitacions n'ha sortit una riquesa", des de la comissió tècnica, o "la voluntat humana mou muntanyes i aquest projecte n'és una demostració", des de la comissió social, entre moltes altres en aquesta línia. També van explicar la seva vivència amb el projecte des de Mags del Món o el Petit Cor de la Catedral, que també han col·laborat organitzant activitats. Tothom es va mostrar molt emocionat així com molt contents de participar en aquest projecte.

El bisbe Joan Piris, impulsor d'aquesta iniciativa, va acompanyar els voluntaris en aquest acte i va destacar que un passatge de la Bíblia sobre la creació diu que “Déu va crear l'ésser humà i veié que era molt bo, i això és precisament el que he constatat veient el voluntariat que s'ha implicat amb les Llars del Seminari”. 

Mons. Piris va concloure dient que “seguirem batallant i comptem amb tots vosaltres”. 

Diverses diòcesis s'han interessat per aquest projecte i així li van fer saber al senyor bisbe a la trobada anual de la Conferència Episcopal Espanyola que es va celebrar a finals d’abril a Madrid.

Per la seva part, el president de la Fundació Entre Tots i per al Bé de Tothom, Mn. Carles Sanmartín, va explicar que “s'estan acabant de tramitar els papers per poder constituir la Fundació que gestionarà aquesta iniciativa” i va afegir que “ens segueixen faltant recursos per poder equipar encara 13 pisos”.

La directora de les Llars, Montserrat Claveria, va afirmar que “des de la comissió social ja hem elaborat les pautes pel funcionament dels habitatges i una vegada tinguem els permisos que ens falten ja podran entrar les primeres sis famílies”.

Després de les intervencions es va passar un vídeo en homenatge a tots els voluntaris que han col·laborat, tots plegats van compartir un berenar i es van emportar un record amb unes frases de què ha significat per a cadascú d'ells poder participar amb aquest projecte que va nàixer al desembre de 2012. Ara serà la Fundació i la comissió social qui tindran la responsabilitat de fer un seguiment de les famílies. 

Esperem que ben aviat les Llars es posin en marxa. 

Col·labora i fes possible el somni social de Lleida!